Glumci Narodnog pozorišta iz Užica izveli su, nedavno,na sceni novovaroškog Doma kulture, predstavu „Boing, boing“, koju su, po motivama istoimene hit komedije 60-tih godina prošlog veka, nastale iz pera Marka Kamelotija, režirali i adaptirali Slobodan Ljubičić i Milan Bogosavljević.


Prvaci profesionalnog užičkog ansambla odlično su se snašli u tipičnom pozorišnom vodvilju, u koji su autori smestili „posrbljene“ likove – Dragojla i Mirčetu. Time je i sam humor, koji u svojoj izvornoj izvedbi (kojom se oživljava duh Pariza s kraja pedesetih godina prošlog veka) nije sličan našem prosečnom shvatanju komičnog, postao, ipak, prijemčiv za domaću publiku. Dragojlo je naš čovek na takozvanom privremenom radu u francuskoj prestonici, gde je upoznao tri stjuardese – Amerikanku, Francuskinju i Nemicu, i sa kojima paralelno živi. Uspeva to zahvaljujući činjenici da njih tri imaju različite redove letenja. Komične situacije dodatno čini humorističnijim Dragojlov rođak iz rodnog sela – Dragoljub, koji mu nenajavljen dolazi u posetu. Tada nastaje pravi haos, a odlični glumci na sceni su novovaroške poklonike pozorišne umetnosti nasmejali do suza.

Glumačke bravure su te večeri izveli Mihajlo Nestorović, Olgica Nestorović, Biljana Đoković, Biljana Jokić, Jelena Cvijetić i Slobodan Ljubičić, koji potpisuje i režiju. Za kostimografiju je zadužena Snežana Kovačević, a muziku je uradio Zoran Vuković. Predstava „Boing, boing“ je na scenu užičkog pozorišta postavljena 1998. godine, a nedavno obnovljena i korigovana verzija, sa manjim izmenama u podeli, zadržala je, prema rečima Ljubičića i Bogosavljevića, strari kvalitet, čime garantuje da će ovaj komad biti jedan od najizvodljivijh predstava užičkog teatra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari