Premijer Etiopije Meles Zenavi izjavio je da ta zemlja jača svoju armiju kao deo priprema za napad na svog dugogodišnjeg neprijatelja Eritreju. „Naša odbrana ima kapaciteta da spreči agresiju i da je odbije ukoliko se dogodi“, izjavio je Zenavi. Eritreja još nije komentarisala navode etiopskog premijera.

Premijer Etiopije Meles Zenavi izjavio je da ta zemlja jača svoju armiju kao deo priprema za napad na svog dugogodišnjeg neprijatelja Eritreju. „Naša odbrana ima kapaciteta da spreči agresiju i da je odbije ukoliko se dogodi“, izjavio je Zenavi. Eritreja još nije komentarisala navode etiopskog premijera. Dva suseda vodila su veliki granični rat od 1998. do 2000, u kojem je ubijeno stotine hiljada ljudi. Etiopija podržava rivalske strane u Somaliji.
Mirovne snage UN nadgledaju tampon zonu duž granice, dok Etiopija već duže vreme optužuje trupe Eritreje da se infiltriraju u toj zoni. Eritreja želi da međunarodna zajednica izvrši veći pritisak na Etiopiju da se pridržava sporazumu o prekidu rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari