Evakuacija životinja s Krčedinske ade i otkazi u NIN-u: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Beta/AP/Darko Vojinović; EPA-EFE/VALDA KALNINA; FoNet/Imre Szabo; Privatna arhiva; A.K./ATAImages

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

 

Američki Stejt department odobrio je da se Kosovu prodaju antitenkovske rakete Džavelin i prateća oprema u vrednosti od 75 miliona dolara. Opširnije OVDE.

Pripadnici Vojske Srbije, nadležne službe i građani-doborovoljci su u utorak počeli spasavanje privatnog krda konja i jedne retke vrste goveda sa Krčedinske ade, na Dunavu. Životinje su zbog visokog vodostaja Dunava, a potom i snega, zarobljene na delom poplavljenoj adi. Opširnije OVDE.

Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a u sredu su dali otkaze novoj vlasnici nedeljnika Jeleni Drakulić Petrović, a svoje angažovanje nastaviće u novom nedeljniku u okviru United Media. Opširnije OVDE.

Pripadnici policije u Novom Sadu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su A. V. i N. J. iz ovog grada osumnjičene da su 4. januara zapalili automobil advokata Vladimira Beljanskog, saopštio je MUP. Opširnije OVDE.

Robert Nemeček, muzičar i dugogodišnji urednik filmskog programa na nekoliko televizija, preminuo je u 75. godini. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari