Niš, Zrenjanin, Užice – Sudovi u Zrenjaninu i Nišu i poslovni centar u Užicu juče su bili evakuisani nakon lažnih dojava o postavljenim bombama, eksplozivnim napravama. Suđenja su prekinuta, a ekipe policije pregledale su zgrade. U Nišu je nepoznata osoba oko 10.30 sati telefonom obavestila policiju da su u zgradi Opštinskog suda postavljene dve bombe.

Niš, Zrenjanin, Užice – Sudovi u Zrenjaninu i Nišu i poslovni centar u Užicu juče su bili evakuisani nakon lažnih dojava o postavljenim bombama, eksplozivnim napravama. Suđenja su prekinuta, a ekipe policije pregledale su zgrade. U Nišu je nepoznata osoba oko 10.30 sati telefonom obavestila policiju da su u zgradi Opštinskog suda postavljene dve bombe..
– Po svoj prilici, ista osoba koja je krajem februara uputila anonimnu dojavu o bombi u niškoj Palati pravde zvala je ponovo iz govornice policiju i rekla da su u zgradi Opštinskog suda podmetnute dve bombe. Policija je odmah stigla, ali ništa nije pronađeno – rekla je predsednica suda Biljana Miladinović. Ona je dodala da je poziv upućen iz govornice kod Učiteljskog doma. Prema rečima Dušanke Babić, zamenika predsednika Okružnog suda, zaposleni su o postavljanju bombe saznali od policije.
Prema informacijama obezbeđenja, svi zaposleni u sudu, kao i radnici obezbeđenja morali su da napuste zgradu, osim zaposlenih u zatvoru i zatvorenika. Naime, zrenjaninski zatvor smešten je u istom objektu. Kako navode iz policije osuđenici nisu bili evakuisani, jer je prema njihovim podacima ipak reč o posebnom i odvojenom objektu. Prema rečima Željka Štrbca, portparola zrenjaninske policije, dosad su stizale dojave o bombama u Gimnaziji.
Poslovno-stambeni objekat Pariz u centru Užica juče popodne je takođe evakuisan, nakon anonimne prijave da je u tom zdanju podmetnuta bomba, ali se ispostavilo da je dojava bila lažna. Dvospratnica u kojoj se nalazi 65 lokala, 14 stanova i 30 garaža, odmah je evakuisana, a policija je blokirala Glavnu ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari