U Sremskoj Mitrovici, preksinoć je svečano otvoren četvrti Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“, na kojem će učestvovati 13 ansambala iz devet zemalja. Tokom četiri festivalska dana, od 8. do 11 .avgusta, Mitrovčanima i njihovim gostima predstaviće se ansambli iz Češke, Grčke, Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Engleske, Turske Bugarske i Srbije, odnosno grada domaćina.

U Sremskoj Mitrovici, preksinoć je svečano otvoren četvrti Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“, na kojem će učestvovati 13 ansambala iz devet zemalja. Tokom četiri festivalska dana, od 8. do 11 .avgusta, Mitrovčanima i njihovim gostima predstaviće se ansambli iz Češke, Grčke, Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Engleske, Turske Bugarske i Srbije, odnosno grada domaćina. Gradonačelnik Mitrovice Zoran Miščević i pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu Dušan Vujičić su pred više hiljada Mitrovčana i predstavnika ambasada zemalja učesnika poželeli dobrodošlicu gostima i naglasili da su nekad svi putevi vodili u Rim, a ovih festivalskih dana vode u Mitrovicu.
Organizator „Srem folk festa“ je ovdašnji Centar za kulturu „Sirmijumart“, a pokrovitelji su mu Opština i Opštinska uprava za obrazovanje i kulturu.
„Ovaj festival daje značajan doprinos razvoju kulturnog turizma grada, jer, po dosadašnjim iskustvima i procenama, on privuče više od 10.000 posetilaca. Ove godine iz devet zemalja stići će oko 500 učesnika „Srem folk festa“. Festival ima i propratne manifestacije. To su Međunarodni volonterski kamp, čiji učesnici su mladi iz Poljske, Ukrajine, Francuske i Meksika. Ovde će boraviti 10 dana i predstaviće se publici performansom, a biće uključeni i u tehničku organizaciju festivala. U sklopu festivala je i izložba Udruženja građana „Rukotvorine“ u holu hotela „Sirmijum“ – kazala je Vesna Grabić, direktor „Sirmijumarta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari