Evropska unija pomaže gradnju vrtića u selu kod Užica 1Budući vrtić/Foto: Grad Užice

Obdanište u selu Karan, kod Užica, uz finansijsku podršku Evropske unije, kako je to najavila lokalna vlast, biće otvoreno naredne školske godine.

Vrtić će biti u objektu čiji vlasnik je Grad Užice, a koji nije završen, pa će uslediti njegova reskonstrukcija i dogradnja.

U taj objekat biće smešteno oko pedesetak mališana.

„Trenutno je u proceduri postupak javne nabavke za izbor izvođača radova i očekuje se da će radovi početi početkom oktobra“, saopštila je gradska uprava Užica.

S druge strane, dodaje se, „rok za završetak je 18 meseci“, ali se u graskoj upravi nadaju da će „mališani iz Karana i okoline u novi vrtić krenuti 1. septembra naredne godine“.

Evropska unija pomaže gradnju vrtića u selu kod Užica 2
Sadašnji objekat/Foto: Grad Užice

Postojeći i nezavršeni objekat rekonstruisaće se i dograditi, zahvaljujući projektu „Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan.“

Projekat finansira Evropska unija, preko programa EU PRO Plus, koji u Srbiji realizuje kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS).

Ukupna vrednost je 430.304 dolara, od čega je 200.000 dolara vrednost donacije, a Grad učestvuje sa iznosom od 230.304 dolara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari