Evropske sudije nezadovoljne nacrtom Ustavnih amandmana

Bitka za nezavisnost domaćeg pravosuđa se preselila u Strazbur

Ostavite komentar


  1. Srbi i ne znaju šta je Srbija dok se ne dotaknu srpskog suda. Posle toga mnogo bolje odmere koliko su Srbi.

  2. Јасно је да је независно судство мисаона именица. Џаба је што се они изјашњавају да су за то, кад Вучић ужива неподељену подршку, код најјачих европских држава. Све због Косова. А, ако буде како они хоће, тек онда ће им бити све једно како се суди, код нас. То ће бити награда Вођи. Ради шта хоћеш. Добро си извршио задатак. Ту, у Савамали је ионако било ругло. Уместо што те критикују људи би требало да те славе! Ти си прави човек, за Србију. Као што је Путин демократа у Русији а ту нема дилеме, тако си и ти Господаре Вучићу, спас и демократа, за Србију!

  3. Спречити несметано вршење криминала
    правосуђа над грађанима Србије!

    Тужиоцима и судијама укинути имунитет – увести им лиценцу ( као што и друге професије имају) не мешајући се у њихову самосталност и независност а све у циљу гарантоване примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве

    Обавезно укинути “слободно судијско уверење” (нигде у свету не постоји) како би се избегла могућност „организованог криминала“ злоупотреба и заобилажења примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве!

    Формирати Народно независно тело за контролу рада тужилаца и судија!

    Обезбедити нашој деци и будућим генерацијама цивилизовано друштво и повратак моралних вредности!

    1. Branko, dosadili ste više sa istim komentarom. Pravosuđe primenjuje zakone ali nije predlagač tih zakona niti ih donosi, pa se za neusaglašenost, nepreciznost, nejasnost, nerazumljivost i mane istih obratite Vladi kao predlagaču i Skupštini kao donosiocu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.