U okviru manifestacije Dani rukometa u Požarevcu, čelnom čoveku Evropske rukometne federacije Tore Lijanu i njegovim saradnicima domaćini su bili gradonačelnik Miodrag Milosavljević i predsednik Skupštine grada Milomir Ilić. – Verujemo da ste imali šta da vidite na lokalitetu Viminacijum, jer to je jedno od značajnih svetskih nalazišta i naša velika kulturna istorijska i kulturna šansa.

Takođe smatramo da niste slučajno u Požarevcu, zato što je Požarevac grad mladih i sporta sa dugom tradicijom. Šest naših klubova takmiči se u srpskoj eliti, od toga dva rukometna tima Požarevac i Kostolački Rudar. Otuda s ponosom možemo reći da smo i grad rukometa. Grad Požarevac dosta novca, truda i energije ulaže u sport i rad sa mladim selekcijama. To činimo zato što su mladi naša budućnost, rekao je, između ostalog, na prijemu priređenom za čelne ljude Evropske rukometne federacije i Rukometnog saveza Srbije, gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, pozdravljajući zvanice u ime domaćina. Prijemu su prisustvovali i Miomir Ilić predsednik Skupštine grada, sa saradnicima, Žarko Pivac, narodni poslanik, predstavnici sportskih asocijacija i rukometnih klubova Požarevac i Rudar, kao i rukometaši pomenutih muških i ženskih ekipa.

Zahvaljujući na toplom prijemu i dobrodošlici, predsednik Evropske rukomentne federacije (EHF) Tore Lijan je zapazio da srpski narod ima brojne vrednosti i bogastva, od istorije i tradicije, preko folklora i kulture do sporta a zatim naglasio: – Sport nije samo takmičenje. On predstavlja način povezivanja ljudi i naroda. Zato smo srećni što smo imali ovako uspešno, sjajno organizovano prvenstvo u Srbiji. Kao predsednik Rukometne federacije veoma sam zahvalan na svemu što ste učinili u organizaciji ovog takmičenja. Takođe bih istakao sjajnu atmosferu na tribinama i navijanje publike u svim gradovima.

Gradonačelnik Požarevca i predsednik Evropske rukometne federacije i njegovi saradnici pogledali su potom atraktivan program članova kulturno-umetničkog društva „Mladost“ iz Poljane, sa zadovoljstvom probali specijalitete tradicionalne srpske kuhinje a, pre rastanka, razmenili sa domaćinima prigodne poklone u znak sećanja na ovaj susret.

Prijateljska utakmica

Požarevac – U hali Sportskog centra u Požarevcu odigrana je prijateljska utakmica između RK „Požarevac“ i italijanskog kluba „Epano“ u kojoj rezultat nije važan. Zato što se ovaj sportski duel organizovan u sklopu manifestacije „Dani rukometa u Požarevcu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari