Exit: Glorifikacija dečaka pokazuje da problem nije koncentrisan u pojedincima 1BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Festival Exit pozvao je danas javnost i institucije na hitnu akciju protiv glorifikacije dečaka koji je ubio sedam devojčica, dečaka i radnika obezbeđenja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i da neprimerene sadržaje pošalju na mejl [email protected], kako bi saradnici festivala prijavili te stranice.

Glorifikacija dečaka pokazuje da problem nije koncentrisan u pojedincima koji su počinili zločine na Vračaru i u Mladenovcu, već u jednom delu društva, saopštio je Exit.

„Sve poruke podrške na društvenim mrežama i veličanje zločina odmah treba prijaviti Instagramu, TikToku i drugim društvenim mrežama, kako bi u što kraćem roku bile uklonjene“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da pojave tog tipa treba nedvosmisleno osuditi.

„Apelujemo i na roditelje da provere aktivnosti svoje dece na društvenim mrežama, te da, ako uoče takve pojave, adekvatno reaguju“, navodi se u saopštenju.

Exit je pozvao Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i druge nadležne institucije i stručnjake da hitno reaguju i ispitaju ima li elemenata krivičnog dela u postupcima glorifikacije zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari