Expo Dubai 2020: Investicioni forum grada Kragujevca i Kragujevčana koji žive u UAE 1Foto: Grad Kragujevac

Na sajmu „Expo Dubai 2020“ u Srpskom biznis habu Dubai South, gradonačelnik Kragujevca sastao se sa poslovnim ljudima poreklom iz Kragujevca koji žive i rade u UAE.

Expo Dubai 2020 bila je prilika za susret sa Kragujevčanima koji rade i žive u UAE.

Kragujevac trenutno ima odobrene projekte u iznosu od milijardu 180 miliona evra. Radi se o investicijama podržanim iz budžeta grada, ali i iz budžeta Vlade Srbije.

Kragujevac trenutno ima odobrene projekte u iznosu od milijardu 180 miliona evra. Radi se o investicijama podržanim iz budžeta grada, ali i iz budžeta Vlade Srbije.

Među kapitalnim projektima izdvaja se Palata pravde, Severna obilzanica u dužini od 22 km, čija izgradnja treba da krene u martu naredne godine.
Od tih sredstava završen je nacionalni Data centar u kome se nalazi i prvi superkompjuter, odnosno platfroma za veštačku inteligeniciju u regionu.

„Možda ovaj iznos za Dubai nije veliki ali za je Kragujevac iznos od milijardu stoosamdeset miliona evra ogroman. Reč je sredstvima koja se zaista nikada nisu slila u naš grad“, rekao je predstavljajući Kragujevac gradonačelnik Nikola Dašić.

Zahvaljujući se učesnicima ovog investicionog foruma, Marko Selaković šef Kancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju i B2B direktor „Dubai Expo 2020“ rekao je da je ovo je prvi put da se u sinergiji različitih institucija jedan grad predstavlja na ovakav način.

„Divna slika i prilika da vidimo šta se u Kragujevcu radi, na koji način možemo da se uključimo i pomognemo razvoj Kragujevca. koji već napreduje. Učinili ste da Biznis klub srpske privrede bude kuća svih nas“, rekao je Selaković.

Tokom foruma više investitora je pokazalo interesovanje za ulaganje u Srbiju, kao i za mogućnosti koje nudi Kragujevac. Najveće interesovanje pokazali su investitori iz automobilskog i železničkog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari