Fakultet političkih nauka postao prvi počasni član NALED-a 1

U prostorijama NALED-a danas je održano svečano potpisivanje sporazuma o učlanjenju Fakulteta političkih nauka u Nacionalnu alijansu za lokalni ekonomski razvoj.

Potpisivanjem ovog sporazuma od strane dekana Fakulteta prof. dr Dragana Simića i izvršne direktorke NALED-a Violete Jovanović,Fakultet političkih nauka postao je prvi fakultet u Srbiji koji je postao počasni član Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED)

Dekan Fakulteta, prof. dr Dragan Simić, istakao je zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma, napomenuvši da ga posebno raduje činjenica da je saradnja između dve institucije započeta prošle godine napredovala i da imamo tu mogućnost da saradnju ovim počasnim članstvom nastavimo.

Nadam se nastavku odlične saradnje sa NALED-om, i očekujem da ćemo intenzivirati saradnju i sa ostalim članicama NALED-a – kompanijama i jedinicama lokalne samouprave ali i organizacijama civilnog društva koje su deo ove organizacije. Siguran sam da će ovim učlanjenjem naši studenti ali i naš nastavni kadar imati dodatne mogućnosti za usavršavanje i napredak kao i učešće u različtim istraživanjima u saradnji sa NALED-om. Raduje me što je danas na ovom potpisivanju i sa Vaše strane prisutan veliki broj naših bivših ili sadašnjih studenata što zapravo predstavlja jedno veliko priznanje nama kao Fakultetu, istakao je dekan Simić.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je odličnu saradnju u proteklom periodu sa FPN-om, saradnju na nizu projekata od „Letnje prakse za mlade politikologe“ pa do saradnje na projektu „Anlize poreskih i neporeskih opterećenja početnika u poslovanju“ i da je posebno raduje činjenica da je ta saradnja bila izuzetno plodtvorna i sa konkretnim rezultatima.

U narednom periodu želimo da intenziviramo saradnju sa fakultetima, i pozitivno iskustvo koje imamo u saradnji sa Vama u proteklom periodu značajno je doprinelo da upravo Vi budete naš prvi počasni član, istakla je izvršna direktorka NALED-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari