Srpski teniser Viktor Troicki neočekivano je poražen u prvom kolu poslednjeg grend slema sezone US opena od 119. igrača sveta Alehandra Falje, rezultatom 3:2 (3:6, 6:3, 4:6, 7:5, 7:5). Troicki nije iskoristio čak tri meč lopte, a na terenu je proveo tri sata i 40 minuta.

Prvi set je bio neizvestan do sedmog gema, nakon čega je srpski Dejvis kup reprezentativac napravio brejk i osvojio set sa 6:3. U drugom setu Argentinac je uzvratio Viktoru istom merom, ali je onda 15. nosilac ovogodišnjeg US opena poveo sa 2:1 u setovima. Činilo se da će Viktor dobiti ovaj meč jer je u četvrtom setu vodio sa 4:1, ali je Falja izjednačio rezultat na 4:4. Sledeći gem osvojio je srpski teniser, zatim je imao tri meč lopte koje nije iskoristio, a onda je Falja pojačao tempo i osvojio set sa 7:5. U završnom delu meča Kolumbijac je igrao mnogo bolje od Trocikog i osvojio set takođe sa 7:5. Srpski teniser napravio je čak 64 neiznuđene greške, uz 44 direktna poena, dok je Falja imao skor od 47 neiznuđenih grešaka i 40 vinera. Falja je iskoristio šest od 22 brejk lopte, a Troicki pet od 13.

Ovo je drugi uzastopni poraz Viktora Troickog u prvom kolu na američkoj turneji jer je na Mastersu u Sinsinatiju poražen od Fabija Fonjinija. Srpski teniser neće izgubiti bodove zbog poraza od Falje na US openu, jer je i prošle godine takođe ispao u prvom kolu, od kolege iz reprezentacije Novaka Đokovića.

Alehandro Falja će u drugom kolu igrati protiv veterana Tomija Hasa koji je u prvoj rundi savladao Francuza Džonatana Deznijea de Vejžija.

Četvoro naših startovalo sinoć

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igrao je meč prvog kola ovogodišnjeg US opena sinoć oko 21.00 po srednjeevropskom vremenu protiv kvalifikanta Konora Najlanda. Jelena Janković sastala se sa Amerikankom Alison Riske oko 19.00, dok je Bojana Jovanovski posle ponoći igrala meč protiv jedne od favoritkinja za titulu i miljenice domaće publike Serene Vilijams. Drugi reket Srbije Ana Ivanović sastala se oko 21.00 sa Ksenijom Pervak iz Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari