Istražni sudija Opštinskog suda u Kučevu, odredio je pritvor do 30 dana Vićentiju B. (41) iz Kučeva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave. Pritvor je određen i protiv Jelene R. (34) iz Majdanpeka i Davora R. (34) iz Kučeva, zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog položaja.

Prema navodima krivične prijave požarevačke policije, osumnjičeni Vićentije B. tereti se da je tokom prošle godine, radeći kao čuvar šuma u Šumskom gazidnstvu „Severni Kučaj“, omogućio SZTR „Drvoproizvod“ iz Neresnice da preko dozvoljenog godišnjeg plana i bez izvršene doznake, bespravno poseče 422 drveta. Novac od prodaje drvnog sortimenta, koji je stizao na bankovni račun ove radnje, osumnjičeni je podigao falsifikujući potpis njenog vlasnika.

Na taj način, Vićentije B. stekao je protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.122.577 dinara. Jelena R, šumarski inženjer u Šumskom gazdinstvu „Severni Kučaj“, tereti se da je izvršila doznaku za 422 stabla više nego što je evidentirano u doznačnim knjigama, dok je Davor R, radeći kao blagajnik u banci, omogućio podizanje gotovog novca osumnjičenom šumaru sa računa koji je vlasništvo „Drvoproizvoda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari