U leskovačkom Domu zdravlja saopštena su imena lekara i sestara, odnosno tehničara koji su falsifikovali liste pruženih stomatoloških usluga. Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Doma zdravlja podneo je krivične prijave protiv dr Ljubinke Golubović, donedavno načelnice Stomatološke službe, dr Marine Rašić-Antić, dr Tomanije Marinković, dr Srđana Bogićevića, dr Divne Đorić, dr Ljiljane Savić-Đorđević, dr Emilije Jovanović i dr Biserke Dačić.

U leskovačkom Domu zdravlja saopštena su imena lekara i sestara, odnosno tehničara koji su falsifikovali liste pruženih stomatoloških usluga. Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Doma zdravlja podneo je krivične prijave protiv dr Ljubinke Golubović, donedavno načelnice Stomatološke službe, dr Marine Rašić-Antić, dr Tomanije Marinković, dr Srđana Bogićevića, dr Divne Đorić, dr Ljiljane Savić-Đorđević, dr Emilije Jovanović i dr Biserke Dačić. Istovremeno, krivične prijave su podnete i protiv stomatoloških sestara Danijele Cvetković, Verice Cvetković, Snežane Tešanović, Dragane Krstić i Vesne Mičić.
U prijavi se precizira da postoji „osnova sumnje da su lekari i medicinske sestre učinili krivično delo falsifikovanja službene isprave, zloupotrebe službenog položaja i prevare u službi.“ Pojašnjava se da postoji „osnova sumnje da su stomatolozi učinili krivično delo tako što su od jula 2007. do januara 2008. godine u protokolu, kartonima i dnevnoj evidenciji prikazivali stomatološke usluge koje inače nisu izvršili i koje su kao takve fakturisane u službi kao osnov za utvrđivanje zarada, pa im je na osnovu lažno prikazivanih usluga obračunska služba Doma zdravlja obračunavala i isplaćivala zarade.“
Lekari i sestre koji su falsifikovali fakture, imali su „normalne“ zarade, dok su ostali uposlenici Stomatološke službe primali samo minimalac, jer nisu ispunjavali radnu obavezu. Opštinsko javno tužilaštvo je, posle dobijanja krivične prijave, izdalo nalog Policijskoj upravi u Leskovcu da ispita navode iz krivične prijave, odnosno da sasluša lekare i medicinske sestre. Oni do juče nisu suspendovani sa posla, ali jedan broj njih uzeo je bolovanje, najavljujući da će dobrovoljno napustiti Dom zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari