Opštinsko javno tužilaštvo u Svilajncu podiglo je optužnice protiv Gorana R. iz Svilajnca i Saše P. iz Kušiljeva kod Svilajnca „zbog falsifikovanja javnih isprava u nameri da ih upotrebe kao prave“, potvrđeno je juče u Tužilaštvu. Reč je o 12 raznih dokumenata sa pečatom Ministarstva za kapitalne investicije, od kojih su, utvrđeno je istragom, naplatili samo dva: jedan 25.

Opštinsko javno tužilaštvo u Svilajncu podiglo je optužnice protiv Gorana R. iz Svilajnca i Saše P. iz Kušiljeva kod Svilajnca „zbog falsifikovanja javnih isprava u nameri da ih upotrebe kao prave“, potvrđeno je juče u Tužilaštvu. Reč je o 12 raznih dokumenata sa pečatom Ministarstva za kapitalne investicije, od kojih su, utvrđeno je istragom, naplatili samo dva: jedan 25.000 dinara, a drugi 1.500 evra.
Oni su prošle godine, skeniranjem zaglavlja i pečata Ministarstva za kapitalne investicije, Draganu Ž. iz Svilajnca „odobrili“ adaptaciju stambenog prostora u Beogradu. Marinu Ž. iz Beograda „imenovali“ su za stručnog saradnika, Beograđanku Danijelu R. za sekretaricu, Tanju F. iz Kušiljeva „postavili“ za referenta administrativnih poslova, a Mariju I. iz Simićeva za referenta opštih poslova Ministartsva za kapitalne investicije. Ove četiri dame dobile su i službene legitimacije ministarstva.
U optužnici se navodi da su optuženi autoprevoznicima Mileti V. i Nebojši P. iz Beograda „dali“ stranu dozvolu za međunarodni javni prevoz. Goran R. je u celosti, a Saša P. delimično priznao krivično delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari