Rumunski državljanin G.A.A. (25), uhapšen je u Novom Sadu zbog sumnje da je falsifikovanjem i zloupotrebom platnih kartica oštetio građane za 2,6 miliona dinara. Policija je juce saopštila da je osumnjičeni Rumun na bankomate postavljao uređaj kućne izrade – „skimer“ pomoću kojeg je snimao podatke i šifre platnih kartica. Tako dobijene podatke koristio je za izradu lažnih platnih kartica kojima je na bankomatima podizao novac s računa građana, a deo ukradenih podataka je i prodavao u drugim zemljama.

Policija je pretresla stan koji je osumnjičeni iznajmio u Novom Sadu i našla 113.000 dinara, 14 falsifikovanih platnih kartica, tri „skimera“, na desetine delova za pravljenje tih uređaja, kao i drugu elektronsku opremu za njihovu izradu.

Inspektori Policijske uprave Novi Sad su istragu pokrenuli po prijavama više od 50 građana, oštećenih za više od 2,6 miliona dinara. Tokom višemesečnog rada, policija je s bankomata skinula tri „skimera“ i time sprečila još veću štetu. Osumnjičeni je po odluci sudije u pritvoru do 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari