Fantomske organizacije izvlačile novac iz budžeta: Podneta krivična prijava protiv bivšeg ministra, a pominje se i bliska Šapićeva saradnica

Ostavite komentar


  1. Ратко је поштен, као сунце. Министар да узима новац? Немогуће. Верујем да је и додавао за помоћ младима и породицама са много чланова, које немају за леба. Он је само сиромашнији, и, покајао се, што није дао све, док је могао. А ови траже транспарентност! Какви фантоми? Нама нема спаса. И ово ће проћи без икаквих последица по лопове. Нажалост.

  2. Ima leka, da sudovi rade prekovremeno, proširiti kapacitete kaznenih ustanova i graditi nove, veliĉine stadiona. Moźe sve, samo treba junak da se rodi a ne kukavice da samo kukaju kako „ne postoji mehanizam“! Pa ako ne postoji napravite ga i to da važi retroaktivno, pa da vidimo da li moźe? Dosta mi je viśe glumljene nemoći da se zlu stane za vrat. Ko hoće nađe naĉina a ko neće nađe izgovor! Nećete viśe imati izgovor.

  3. @Vera Bravo Vera!!! Bas to, ako ne postoji mehanizam treba ga napraviti da važi retroaktivno, a ne samo kukati kako nista nije dobro, a ne pomerati prstom da se nesto promeni.

  4. Tamo gde su potrebna sredstva za istinsko saniranje problema opstanka ljudi i porodica, sredstva i rad nevladinih organizacija, ne stižu. Yucomu se mozete argumentovano obratiti za zastitu ljudskih prava, bilo licnih, bilo ekonomdkih i socijalnih, i NIKO vam cak nece ni odgovoriti, a kamoli istraziti i utvrditi, sto je rigidan oblik nedozvoljenog krsenja i izigravanja tudjih ljudskih prava. Jasno je da se moraju nositi sa zloupotrebama od fantomskih organizacija, ali je takodje jasno da postoje i da su finansirani i uzimaju novsc iz budzeta ili EU i sl. Medjunarodnih projekata, da bi štitili i ostvarivali ljudska prava gradjana i zaštitnika istih koji ne uzimaju novac. To, sto im je osnovna delatnost, NVO ni Yucom ji centar zs bezbednost u Beogradu, nazalost ne rade, cak ni kada je ljudski zivot-pravo ns zivot, pravo na zdravlje, zabrana diskriminacije, zastita od primarne i sekundarne viktimizacije u pitanju, cak ni kada im se u obraćanju zrtve nabroje dokazi, cak ji kada im se dokaze uzurpacija Suda od advokata ili lica, zlorabe, i neukost, i ukaže na hitnu potrebu podrske i barem NVO savesne zaštite. To je ispod linije savesnosti i poštenja i verifikacije drustvene opravdanosti u društvima ili pravilima demokratije i ljudskih prava. Molim da objavite, kako bi se javnost tacno upoznala i sa ovim segmentom „zskonitosti, savesnosti, postenja, i hitnosti zaštite“ ljudskih prava, i zakonski i Ustavno tvorbeno i konvencijski, za ljude ciji je licni i imovinski i ekonomsko socijalni pravni i fakricki osnov ugrožen.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.