Košarkaši Hemofarma doživeli su kao gosti poraz od berlinske Albe 67:73 u prvom meču drugog kola kvalifikacija i sa optimizmom dočekuju revanš koji se igra u petak u vršačkom Milenijumu. Do i te kako nadoknadivog minusa Vrščani su stigli odličnim izdanjem u poslednjih deset minuta, kada su uspeli da minus od 16 poena svedu na podnošljivih šest.

Alba – Hemofarm 73:67 (21:21, 22:12, 21:15, 9:19)

Hala: Arena O2. Gledalaca: 8.196. Sudije: Mitjana, Lovsin, Sabeta.

Alba: Prajs 3, Dženkins 11, Femerling 9, Marinović 15, Alen 10, Šajfert, Dragićević 7, Mekelroj 12, Štajger 2, Idbihi, Tejlor 4.

Hemofarm: Pavković 6, Božović 4, Abdul Hamid 8, Krstović 5, Šutalo 6, Mačvan 16, Savović 8, Borisov 12, Knežević, Džordan 2, Maraš, Anđušić.

 

Izabranici Luke Pavićevića su bolje počeli meč, ali su „farmaceuti“ držali korak i serijom 6:0 stigli do egala posle uvodnih deset minuta. Od starta druge četvrtine Alba se odlepila i nije ispustila prednost do kraja susreta. Na odmor se otišlo sa dvocifrenom prednošću domaćina (43:33) zahvaljujući srpkom internacionalcu Marku Marinoviću koji je u poslednjem napadu pogodio trojku za nemački tim.

U trećoj deonici se domaćin još više odaljio od našeg predstavnika, a u 27. minutu imao je maksimalnih 17 poena prednosti (56:39). Međutim, čvrsta odbrana u poslednjoj četvrtini i smirenost u napadu uticali su da Vrščani ne krenu put domovine sa prepunim prtljagom. Najzaslužniji za povećanje šansi pred revanš za prolaz u poslednju rundu kvalifikacija bio je reprezentativac Srbije Milan Mačvan, koji je proveo na parketu svih 40 minuta. Mačvan je postigao 16 poena, upisao još devet skokova i četiri asistencije, a na njemu je načinjeno šest prekršaja. Pobednik ovog dvomeča igraće u plej-ofu za Evroligu sa boljim iz duela između Uniksa i Šarlroe, a u prvom meču Belgijanci su kao domaćini slavili sa 75:69.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari