Euleks o slučaju Fatona Hajrizija: Primili smo zahtev srpske policije, obrađen je u skladu sa našim mandatom 1Foto: N1 (arhiva)

U skladu sa trenutnim mandatom Euleksa, Misija podržava Kosovsku policiju u oblasti međunarodne policijske saradnje omogućavajući razmenu informacija između Kosovske policije i Interpola, Europola ili Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. U ovom konkretnom slučaju, Euleks je primio zahtev koji je obrađen u skladu sa našim mandatom, naveli su iz ove Misije za Kosovo onlajn na pitanje da li sarađuju sa MUP Srbije povodom slučaja Fatona Hajrizija, prenosi Kosovo Online.

Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je nedavno da su „sramne reakcije sa Kosova u vezi sa likvidacijom ubice srpskog policajca Fatona Hajrizija i kritikovao je Euleks i nemačku policiju što ne odgovaraju na postavljena pitanja srpskih kolega“.

Dačić je tada rekao kada su od Euleksa traženi podaci o tom licu dobijen odgovor da ne mogu da ih proslede zbog zaštite ličnih podataka, a od nemačke ambasade i policije nije dobijen odgovor da li je bio u Hanoveru 16. jula.

Iz Euleksa su za naš portal i naveli da je „svaka moguća razmena policijskih informacija omogućena preko Euleksa pokrivena principom poverljivosti“.

„U skladu sa trenutnim mandatom Euleksa, Misija podržava Kosovsku policiju u oblasti međunarodne policijske saradnje omogućavajući razmenu informacija između Kosovske policije i Interpola, Europola ili Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. U ovom konkretnom slučaju, Euleks je primio zahtev koji je obrađen u skladu sa našim mandatom“, naveli su iz Euleksa u pisanom odgovoru našem portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari