Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen 1Printskrin KTV/Jutjub

Faton Hajrizi sa Kosova ubio je policajca Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića kod Loznice, a ubijen je dan posle. O Hajriziju dolazi dosta informacija – pobegao je iz zatvora nekoliko dana pre nego što je počinio ubistvo, a navodi se i da je bio pripadnik OVK. Međutim, uprkos svemu, njegovi sugrađani ga nazivaju patriotom, a kažu da ne veruju da je ubijen.

Reporterka N1 iz Prištine navodi da je Hajrizi poznat po kriminalnoj prošlosti i po tome što je nekoliko puta do sada pobegao iz zatvora, kako se tvrdi, čak devet puta.

Radi se o osobi koja je tokom više od 20 godina provedenih u zatvoru devet puta pobegla, kako bi u međuvremenu počinio i druga krivična dela, poput pljačke i ranjavanja kosovskih policajaca.

Čak je za kosovske medije izjavio da je jednom prilikom pobegao i iz američke baze Bondstil. Hajrizi je zbog navodno dobrog ponašanja i odsluženja većeg dela kazne u zatvoru poslednjih godina prešao na napredni tretman u zatvoru i više puta je koristio pravo da odsustvuje tokom vikenda.

Tokom boravka u Kazneno-popravnom domu u Dubravi on je završio srednjoškolsko obrazovanje, kao i druge rehabilitacione programe i rekreativne aktivnosti, što je bio i razlog da bude u ovom tipu otvorenog zatvora.

Početkom ovog meseca Hajrizi je pobegao. Nakon bekstva na društvenim mrežama je postavljao video snimke sa porukom da ga institucije neće moći uhvatiti, a kao razlog za njegovo bekstvo naveo je zlostavljanje i njegovo navodno duže držanje u zatvoru, prenosi reporterka N1.

Ministraka pravde Kosova Aljlbuljena Hadžiju izjavila je ranije da se „u Srbiji radi o etički-političkom korišćenju krivičnog dela ubistva policajca u Loznici i da to što čini Vlada Srbije je neprihvatljivo i namerno“.

Takođe, zatražila je detaljnu istragu o ovom slučaju. S druge strane opozicija na Kosovu traži ostavku ministarke pravde i ministra unutrašnjih poslova.

Sugrađani Hajrizija nazivaju patriotom i kažu da ne veruju da je ubijen. Takođe, u Srbici gde živi Hajrizijeva porodica, lokalni zvaničnici su posle njegovog ubistva otkazali koncert za dijasporu zbog, kako je rečeno, poštovanja prema njegovoj porodici, dodaje reporterka N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari