FAZ: Država skrštenih ruku gleda nedostojnu predstavu sa Mladićevim portretima na zidovima

Ostavite komentar


  1. Beograd je nagrdjen grafitima i muralima najrazlicitijih poruka.Ako Vesic tako zaljubljeno gradi i brani Beograd,trebalo bi da bude inicijator propisa da se zabrani bilo kakvo crtanje po fasadama zgrada.Beograd ce onda sinuti radoscu i belinom.U vezi sa muralom R.Mladica:njemu ce biti najgore,jer mu nece pomoci,vec odmoci na odsluzenju dozivotne robije.To je neoboriva cinjenica.

  2. Ratko Mladic se borio protiv okupatora sa Zapada i odbranu svoje SRPSKE zemlje! Zasluzuje ne jedan nego hiljade „murala“

  3. Sve je ovo Vasa igra, mazete oci narodu od stvarnih problema. Sto bi Ceca rekla, ziveli, zivela Srbija…

  4. Možda zaslužuje mural ali tamo gde je ratovao.
    Beograd nije nikada ni od čega branio.
    Čuvari i crtači njegovog murala su deca onih koji su došli i ostali u Beogradu.

  5. Hvala i velika podrška aktivistkinjama i svim ljudima u Srbiji,
    koji se stide ovakvih heroja

  6. Varaš se sinak. Ja sam 6. generacija Beograđana. Uvek bih čuvao generalov mural

  7. Dok opštinske komunalne službe ne budu čistile takve sramotne murale sutradan po njihovom pojavljivanju, a policija hapsila takve „umetnike“ u Srbiji reda neće biti. Najgori šljam je zajahao Sebijom, a od istog takvog šljama i tupavaca ima podršku.

  8. Za sav ovaj cirkus je kriva Komunalna policija i Uprava Grada Beograda čija je ovo nadležnost.Kako je moguće da niko ne primeti „nevidljivo“ oslikavanje ovog i mnogih drugih murala u gradu čija izrada,traje satima,danima i pored svih tih RangeRover-Sokolova od po 100.000 Eur-a,kamera ,Upravnika zgrada i redovne policije,a da niko to odmah ne spreči?Zašto građani plaćaju ove službe koje nisu u stanju da zaštite imovinu građana i samog Grada?
    Ne želim uopšte da politizujem celu stvar,ali Gospodo kvazi patrioti,da li je Ratku Mladiću mesto na nekom trulom zidu,bilo gde?!Mislim da ni sam General ne bi ovaj vrhunski neukus odobrio!
    Ovakva gomila neukusa,prostakluka i primitivizma preti da potpuno uguši bilo kakve elementarne civilizacijske norme.Cela zemlja se godinama urušava i pretvara u neku Pinkoviziju,navijačku kriminogenu sredinu gde najgori određuju opšte kriterijume ponašanja celom društvu.
    Ja lično apelujem (ako već nije dovoljno kasno),da svi Građani u našem Društvu preuzmu maksimalnu dozu odgovornosti ,saglasno postojećim Zakonskim propisima,uredbama i Ustavu, a da svi instrumenti vlasti budu maksimalno angažovani isključivo na sprovođenju zakonitosti jer je to jedini realan razlog njihovog postojanja!

  9. Kod nas u Sarajevu nema nikakvih murala nekih ratnih komandanata ili slično.Rat je davno završen i idemo ka boljoj budućnost,jedino od koga može svanuti neki „ratni“ mural je od SDA stranke (Bakir I) protiv koje se mi gradani u BiH godinama borimmo da je srušimo na izborima što zbog razni afera što zbog korupcije koja je ušla u sve ponore društva.SDA i Dodikova stranka je nešto slično kao kod vas Vučić i Vulin,pozdrav svim dobrim ljudima.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 8

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.