Povodom obeležavanja Dana Grada Novog Sada, u znak sećanja na 1. februar 1748. godine, kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada, upriličena je Svečana akademija u Srpskom narodnom pozorištu u okviru koje je gradonačelnik Miloš Vučević uručio Februarsku nagradu doktoru Đorđu Petroviću.


– U poslednja tri veka, Novi Sad je bio svedok, a ponekad i učesnik svih važnijih istorijskih dešavanja na ovim prostorima. Međutim, najveće bogatstvo ovog grada uvek su bili njegovi građani. Teško je i nezahvalno nabrajati sve pojedince koji su svojim radom povećali kvalitet života u našem gradu. Svi oni su doprineli da i posle svih prohujalih vekova naš Novi Sad odiše mladošću, svežinom i vitalnošću. U to ime upućujem najiskrenije čestitke ovogodišnjem dobitniku Februarske nagrade Đorđu Petroviću i zahvaljujem mu se na trudu da Novi Sad bude još bolje mesto za život – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Zahvalivši se na važnom priznanju koje, kako je ocenio, nosi i veliku odgovornost, Petrović je istakao da će novčani deo nagrade pokloniti zajednici „Zemlja živih“ za resocijalizaciju lečenih zavisnika.

Na Svečanoj akademiji prikazan je film o životu Đorđa Petrovića, nastupili su Kulturno umetničko društvo „Svetozar Marković“, multiinstrumentalista Slobodan Trkulja i grupa „Garavi sokak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari