Jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta Rodžer Federer zadržao se tek nešto više od 100 minuta na terenu, u svom povratničkom meču za selekciju Švajcarske u Dejvis kupu nakon dvogodišnje pauze, pošto mu je toliko vremena bilo potrebno da savlada Iliju Bozoljca sa 3:0 (6:4, 7:5, 6:2) i trasira put svom timu ka konačnoj pobedi nad Srbijom u prvom kolu Svetske grupe. Federer se u poslednjem trenutku priključio reprezentaciji i bez većih problema doneo prvi poen.


U odsustvu Novaka Đokovića, povređenog Janka Tipsarevića i suspendovanog Viktora Troickog, prvog dana nadmetanja na megdan najtrofejnijem igraču na grend slem turnirima izašao je Bozoljac, ali nije uspeo da pruži adekvatan otpor. Razlika u kvalitetu videla se na svakom koraku, iako je srpski teniser pokušavao jakim servisima da nametne svoj ritam. Prvi i treći set Federer je rešio bez problema, dok je Bozoljac u drugom delu igre propustio šansu da izjednači i vrati neizvesnost u ovaj duel. Nakon grešaka Švajcarca iz forhenda, Ilija je stigao do brejka prednosti, ali je posustao u finišu seta. Pri vođstvu od 5:2 bekhend paralelom stigao je do šanse za brejk i izjednačenje, ali je Federerov forhend baš tada proradio pa do kraja susreta nije bilo dileme ko će odneti pobedu u prvom susretu.

– Ilija je odlično igrao, naročito u drugom setu, trebalo je da dobije taj deo igre, jer je bio bolji od mene. Uspeo sam srećno da se izvučem iz te situacije i onda sam ranim brejkom u trećem delu igre prelomio meč – bio je iskren Federer.

U petak uveče u drugom duelu sastali su se Dušan Lajović i Stanislas Vavrinka. Ako ne bude bilo kakvih izmena, a selektori mogu menjati do sat vremena pre početka meča, u subotu će u dublu igrati Nenad Zimonjić i Filip Krajinović protiv Marka Kjudinelija i Mihaela Lamera.

Mnogo praznih mesta

Dolazak Rodžera Federera u Novi Sad izazvao je veliko interesovanje ne samo ljubitelja tenisa, već i onih koji se ne razumeju previše u sport. Ipak, tribine „Spensa“ tokom njegovog meča protiv Bozoljca nisu bile ispunjene do poslednjeg mesta, delom i zbog toga što brojni navijači iz Subotice, Zrenjanina, Vršca i ostalih okolnih gradova, iako su imali kupljene karte, nisu mogli da dođu u „srpsku Atinu“ zbog snežnih nanosa na putevima u Vojvodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari