Nekadašnji svetski broj jedan Švajcarac Rodžer Federer uspeo je da se nakon prošlonedeljnog poraza u Dejvis kup meču od Džona Iznera u potpunosti oporavi i osvoji titulu na turniru u Roterdamu. On je u finalu savladao 10. tenisera sveta Argentinca Huana Martina del Potra sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:4).


Tokom prvog seta Federer je u potpunosti dominirao i iskoristio obe brejk lopte što mu je omogućilo da bez problema povede sa 1:0. Drugi deo igre nastavljen je u sličnom ritmu ali je ovaj put Del Potro pružio malo veći otpor i održavao se u igri, ali ni to nije bilo dovoljno da spreči Švajcarca da osvoji 71. titulu u karijeri. Federer je u Roterdamu nastupio prvi put nakon sedam godina pauze, a na pobedničkom postolju zamenio je Šveđanina Robina Soderlinga koji nije bio u mogućnosti da brani titulu zbog mononukleoze. Uz trofej, novom šampionu pripao je i ček na 290.550 evra kao i 500 poena za ATP listu.

Zimonjić i Ljodra podigli pehar

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner, Francuz Majkl Ljodra, osvojili su turnir u Roterdamu nakon što su u neizvesnom finalu savladali švedsko-rumunsku kombinaciju Robert Lindšted/Hori Tekau sa 2:1 (4:6, 7:5, 16:14). Zimonjić i Ljodra su do pete titule od početka saradnje i prve ove sezone došli nakon sat i 40 minuta igre, a zahvaljujući trijumfu zaradili su 85.840 evra i 500 ATP bodova.

Jovanovski bez glavnog žreba

Srpska Fed kup reprezentativka Bojana Jovanovski nije se plasirala u glavni žreb turnira u Dubaiju jer je u poslednjem kolu kvalifikacija izgubila od manje poznate Nemice Mone Bartel sa 2:1 (4:6, 7:6, 7:5). Srbiju će na ovom turniru predstavljati Jelena Janković koja se u prvom kolu sastaje sa Čehinjom Petrom Cetkovskom i Ana Ivanović, čija će protivnica biti Frančeska Skjavone iz Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari