Srpski teniseri ostvarili su različite učinke na prošlonedeljnim turnirima, pa su shodno tome došle i (ne)povoljne promene na ATP i WTA listi.


Novak Đoković neočekivano je eliminisan u četvrtfinalu turnira u Dohi, a pošto je njegov prvi „pratilac“ Rodžer Federer osvojio turnir u Brizbejnu, smanjio je zaostatak za prvim reketom sveta. Švajcarac je i dalje drugi sa 1.530 poena manje od Srbina, dok je prošle nedelje razlika bila 1.735. Među prvih deset nije bilo više promena, a drugi reket Srbije Dušan Lajović napredovao je za tri pozicije iako je poražen na startu turnira u Dohi i sada je 65. Viktor Troicki je takođe napredovao, za dve pozicije, pa je sada 92. iako nije učestvovao u glavnom žrebu prošle nedelje, a Filip Krajiinović je bio 93. dok je sada 96. i ove nedelje nastupaće na egzibicionom turniru u Kujongu.

Najbolja Srpkinja Ana Ivanović završila je 2014. godinu na petom mestu, potom pala za dve pozicije jer nije učestvovala ni na jednom turniru, ali se posle finala Brizbejna vratila gde joj je mesto. Na petoj poziciji nekada prva teniserka sveta ima 4.845 bodova, nešto više od hiljadu manje od četvrtoplasirane Čehije Petre Kvitove. Iako nije ostvarila dobar rezultat, Jelena Janković je napredovala i pored eliminacije na startu sa 16. na 15. poziciju. Bojana Jovanovski je nazadovala dva mesta i sada je 58.

Troicki u glavnom žrebu, Jovanovski prošla

Viktor Troicki ostvario je pobedu nad Italijanom Stefano Travljaom (7:5, 6:3) u kvalifikacijama i učestvovaće u glavnom žrebu ATP turnira u Sidneju, gde će mu protivnik danas na startu biti Slovak Martin Kližan, 34. igrač sveta. Bojana Jovanovski plasirala se bez većih problema u drugo kolo WTA turnira u Hobartu jer joj je Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni predala meč kada je gubila sa 5:2 u prvom setu. Naredna protivnica srpske teniserke je Alison Riske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari