(VIDEO) Feđa Štukan noć proveo na aerodromu: Čudno da se ovo nije desilo mnogo ranije 1Feđa Štukan, foto Miroslava Pudar

Bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, ali je priveden je nedelju na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu gde trenutno čeka deportaciju rekao je da je bio svestan da ovo što mu se dogodilo može da se desi i da će se desiti verovatno. Razlog da je „bezbednosna pretnja po Srbiju“ smatra besmislenim.

Štukan se u program N1 uključio sa beogradskog aerodroma gde čeka deportaciju u BiH.

Sam odnos prema njemu je, kako je rekao, dobar, i stakao je da nema primedbi, osim što nije mogao da izađe i učestvuje na festivalu.

„Svakome je jasno šta se dešava, a šta se može uraditi to je druga priča“, kazao je Štukan nakon noći provedene na aerodromu.

Rekao je i da smatra da je to zbog knjige „Blank“, ali da je sretanje sa Kesićem na protestu u Beogradu prošle godine bila kap koja je prelila čašu.

„Čudno da se ovo nije desilo puno, puno ranije“, istakao je on.

Feđa Štukan je naveo da je reč o procesu za koji kaže da je namešten, uz ocenu da je besmisleno da on predstavlja pretnju, i da jedva čeka da vidi u kakav će besmisao tek sve da ode.

Podsetimo, zadržan je juče na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ nakon pasoške kontrole i tom prilikom mu je rečeno da mu je nađeno nešto na kompjuteru.

Krokodil je na Instagramu napisao da će se Štukan danas biti deportovan nazad u BiH jer mu lokalne vlasti ne dozvoljavaju ulazak u Srbiju.

Njegov advokat Sead Spahović rekao je da to što je Štukan dobio nije nikakvo obrazloženje, već je to akt bez obrazloženja u kome se ne navode razlozi.

„Svaka zemlja može da zabrani nekom ulazak u zemlju, ali mora se čoveku dati rešenje zašto. Ovo što je dobio Štukan je citat iz zakona i zaoskružen razlog pod brojem osam da ugrožava bezbednost Srbije“, naveo je on.

Jasno je da se ne radi o osobi koja predstavlja bezbednosni rizik več je to diskriminatorni, pollitički akt da se on kazni što je učestvovao u demonstracijama građana, kaže advokat.

„Da je išao kod Putina da mu se ulizuje bio bi počasni građanin“, naveo je on.

Najavio je da će se sigurno žaliti, ali je, kaže, druga stvar šta od žalbe da se očekuje.

Kaže da ne očekuje nikakvu primenu zakona, kazao je Spahović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari