Prijateljska utakmica reprezentacija Srbije i Japana bila je, ipak, kobna za Partizanovog vezistu Ljubomira Fejsu. Jučerašnji pregledi u Nemačkoj potvrdili su sumnje u povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena jednog od najboljih fudbalera crno-belih, a današnja artroskopija utvrdiće stepen njihovog oštećenja, da li će posle ove laserske intervencije biti neophodna i „prava“ operacija, odnosno na koji način i kojom brzinom će teći oporavak.

– Tek posle artroskopije, kada vidimo šta je nađeno u kolenu, znaćemo koji su nam dalji koraci. Igrači su se od ovakvih povreda oporavljali i za četiri meseca, tako da ne bih hteo da dajem bilo kakve prognoze. Nažalost, pregled magnetnom rezonancom jeste pokazao da je Ljubi oslabila prednja veza ligamenata, što je jedan od scenarija koji nismo priželjkivali – objasnio je lekar srpskog prvaka Sead Malićević, koji je s igračevim menadžerom Nikolom Damjancem u pratnji Fejse.

Tako je za dvadesetjednogodišnjeg „kvaritelja“ protivničke igre, izuzetnog fizičko-taktičkog potencijala, osećaja za asistenciju i šuta iz drugog plana, završena najbolja sezona u karijeri, a uskoro će biti poznato da li će se Fejsa na teren vratiti u sledećoj jesenjoj polusezoni ili, u najgorem slučaju, tek na proleće 2011. godine. Ono što je izvesno je da je pred mladim sportistom, dugo i nepravedno prozivanim i osporavanim zbog činjenice da je njegov 1.200.000 evra vredan transfer iz kulskog Hajduka najviši u istoriji domaćeg fudbala, novi hod po trnju. Teška povreda kolena odložila je i njegov odlazak u Zapadnu Evropu ovog leta, u neki od klubova iz top pet liga, odakle je u poslednjem zimskom prelaznom roku stiglo nekoliko atraktivnih i finansijski jakih ponuda na adresu Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari