U danu kada je štoper bugarske reprezentacije i dojučerašnji član ruske Alanije Ivan Ivanov i zvanično parafirao trogodišnji ugovor s Partizanom, glavna tema u Humskoj bila je moguća prodaja Ljubomira Fejse, koji je u svim izjavama trenera Aleksandra Stanojevića i sportskog direktora Mladena Krstajića bio označavan kao glavni oslonac igre crno-belih na poziciji zadnjeg veznog (uz Kamaru) u sledećoj sezoni.

Grčki Olimpijakos navodno je toliko zagrizao za ovog igrača da mu ne smeta ni to što se u ekipu crno-belih vratio tek u finišu prošlog prvenstva, posle jednogodišnjeg lečenja teško povređenog kolena, pa je preko Fejsinog menadžera Nikole Damjanca poručio da je spreman platiti (nezvanično) dva i po miliona evra za momka koji je pre kobnog pokreta na meču A selekcije Srbije s Japanom bio na korak od transfera u italijansku Romu.

– Nismo još dobili nijednu zvaničnu ponudu za Fejsu, pa ni od Olimpijakosa. Ako nam stigne, sešćemo i videti šta Grci žele. Ili neko drugi. Možda bi samo da ga „kaparišu“. Bili bi neozbiljni da ne razgovaramo o eventualnoj ponudi – uverava Krstajić i najavljuje seriju novih dolazaka naredne nedelje.

Prvo bi trebalo da stigne još jedan centralni defanzivac, čiji identitet novopečeni funkcioner srpskog šampiona neće da otkriva. Kupovina Đorđa Jokića odložena je za decembar, pa je dresu srpskog šampiona najbliži Brazilac Leandro Glauber (Rapid iz Bukurešta).

– U principu je sve dogovoreno, ali ne bih da pričam o kome je reč dok ne dođe do potpisivanja. Znate kako je to u fudbalu, stvari se za minut preokrenu – drži jezik za zubima sportski direktor kluba iz Humske.

Nezvanično, međutim, saznajemo da je u pitanju Karlos Alfredo Kandia Labrin (20 godina, 181 cm), fudbaleru Palerma, kojeg je italijanski klub rad da pusti na šestomesečnu pozajmicu u Srbiju. Sve tri strane su postigle načelan dogovor o razmeni, pa bi, ukoliko ne dođe do nepredviđenog obrta, talentovani fudbaler trebalo uskoro da zaduži crno-belu opremu.

Jovanović se pita

Marko Jovanović ima ponudu Dinama iz Minska, uprava Partizana je dobila šta je tražila za svog štopera, pa sada samo od jedinog osvajača četiri uzastopne titule u istoriji crno-belih zavisi da li će karijeru nastaviti u Belorusiji.

– Ne teramo ga iz kluba, ali smo zadovoljni ponuđenim. Sada je Marko na potezu – objašnjava Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari