InkluzijadaFoto: Promo

Pod sloganom „Muzika je Inkluzija(da)“ u organizaciji Akademske inkluzivne asocijacije, festival „Inkluzijada“ biće održan u nedelju 29. septembra u Zvezdarskoj šumi, u cilju promocije inkluzije u društvu.

Dobrodošli su svi koji žele da se zabave – studenti i mladi, porodice sa decom, stariji.

„Festival promoviše značaj inkluzije, jednakosti u šansama i ideju da hendikep nije bauk. Na jednom mestu vođeni kulturnim i zabavnim programom biće okupljeni naši sugrađani sa i bez hendikepa. Povedite prijatelje, porodicu, partnere, komšije, decu i svoje ljubimce. Hajde da zajedno pokažemo da smo svi isti i da nas sve spaja muzika i zabava!“, poručuju organizatori.

Festival obuhvata bogat muzički i zabavni program koji će trajati od 15 časova do kasnih večernjih sati.

Muzički sastav Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) nastupiće u centralnom delu muzičkog programa, dok će tokom čitavog dana posetioci imati prilike da čuju i brojne druge bendove.

Među njima su: ProRock bend, tribjut bend Milan Mladenović – Mimikrija, Zero Two, Makonnen, Štrokeri, Fili ovo ono, Hor srbistike i Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević.

Osim muzičkog programa u toku dana biće organizovan nastup Plesne grupe Aurora i muzički pab kviz, beer pong i besplatna razmena knjiga.

Za pab kviz zainteresovani mogu da se prijave slanjem poruke na zvanične naloge Akademske inkluzivne asocijacije na Fejsbuku, Instagramu i TikToku, dok će ekipe za beer pong biti formirane na licu mesta.

Oni koji budu želeli da učestvuju u razmeni knjiga mogu poneti na festival knjige koje žele da nekome poklone i da izaberu za sebe knjige koje su drugi poklonili. Takođe, biće moguće da se ostavi poruka budućem čitaocu, gde će darodavci moći da izraze svoju kreativnost i ljubav prema čitanju. Svaki učesnik u razmeni knjiga moći će da uzme najviše onoliko knjiga koliko je poklonio (ukoliko poklonite tri knjige – imate pravo najviše tri druge knjige da uzmete).

Inkluzijada ima i ekološki karakter, pa će organizatori uz pomoć prijatelja nakon festivala očistiti ceo šumski prostor na kom će se festival i održati. Organizatori pozivaju posetioce da svakako vode računa o životnoj sredini i smeće odlažu na za to predviđena mesta.

Akademska inkluzivna asocijacija pomaže više od hiljadu i po studenata

Akademska inkluzivna asocijacija postoji 24 godine, ali je do kraja 2022. godine naziv organizacije bio Udruženje studenata sa hendikepom.

Od početka postojanja organizacija pruža podršku osobama sa hendikepom, prevashodno mladima u visokom obrazovanju, zagovara različite javne politike koje treba da omoguće bolji položaj osoba sa hendikepom, edukuje različite subjekte o značaju inkluzivnosti i obezbeđivanju podrške osobama sa hendikepom radi njihovog uključivanja u različite aktivnosti i organizuje edukacije za članove u okviru kojih oni stiču specifična znanja i veštine.

– U dosadašnjem radu, uz podršku naše organizacije više od 1.500 osoba je studiralo ili još uvek studira, od čega je više od 1.200 uspešno završilo studije, odnosno steklo profesionalne kompetencije – istakli su iz Akademske inkluzivne asocijacije.

Pokrovitelj festivala je Gradska opština Zvezdara, sponzor Zlatiborac, a prijatelj Šumski bar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari