Koncertom Hora i Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije u Negotinu su svečano zatvoreni jubilarni 50. Mokranjčevi dani. Svečanosti zatvaranja prethodilo je sedam festivalskih dana, ispunjenih koncertima i pratećim programima, koji su okupili poklonike Mokranjčevog dela i brojnu publiku. Po završetku koncerta, muzički festival Mokranjcu u čast svečano je zatvorio predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, a završnu reč uz osvrt na sadržaje koji su po oceni kritike i publike ispunili očekivanja, dala je selektorka festivala, prof. dr Branka Radović. Prema njenim rečima, 50. Mokranjčevi dani ispunili su zacrtani koncept, podignut je kvalitet natpevavanja horova, a zahvaljujući novoustanovljenim koncertima na otvorenom, festival je približen građanima.

Ovaj jubilarni festival pamtiće se, između ostalog, po koncertima Viva Voxa, Beogradske filharmonije, muzičkoj drami „Grk Zorba“, plesnoj grupi Una Saga Serbica, koncertnim izvođenju radio-drame „Mokranjac, čovek svoje umetnosti“, kao i brojnim promocijama, tribinama, izložbama. Svi programi festivala bili su više nego uspešni, što ceo festival čini upravo onakvim kakvim smo i želeli, dostojan obeležavanja velikog jubileja, istakao je pored ostalog predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović.

 

– Opština Negotin je uložila velike napore da festival protekne u svečanoj atmosferi i drago mi je što smo ostvarili svoj cilj. Pedeseta festivalska zastava spušta se večeras i najavljuje pripreme za novi Mokranjčev praznik muzike, koji će morati biti obimniji i temeljniji, imajući u vidu standarde koje smo postavili ove godine – kazao je Milovanović zahvaljujući svima koji su svojim doprinosom Mokranjčeve dane učinili uspešnim.

 Po tradiciji na svečanosti zatvaranja prijateljima festivala, pokroviteljima, pojedincima i ustanovama koji su pomogli održavanje manifestacije, kao i medijskim partnerima dodeljene su plakete i počasnice 50. Mokranjčevih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari