Festival „Licidersko srce“ pomaže užičku školu za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju 1Foto: Nenad Kovačević

Predstavnici Međunarodnog dečjeg festivala folklora „Licidersko srce“ poklonili su višenamenski kopir aparat i druge uređaje užičkoj Osnovnoj školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „Miodrag V. Matić“.

Iznos od 100.000 dinara za kupovinu tog uređaja i još dva zasebna štampača i potrošni materijal, prikupljen je u humanitarnoj akciji „Licidersko srce deci”, tokom Festivala, koji je održan u avgustu ove godine u Užicu.

Tokom te akcije, učesnici festivala, koji okuplja oko 1.000 dece iz celog sveta, novac su prikupljali prodajom liciderskih srca i drugih festivalskih suvenira.

„Mi nemamo odgovarajuće udžbenike za naše učenike i trošimo veliku kolilčnu papira i dragocena nam je poklonjena oprema, koju sami ne bismo mogli da kupimo“, zahvalila se Zorica Vesović, direktorka škole.

Festival i škola sarađuju odranije, jer se za smeštaj dela dece iz celog sveta tokom njihovog boravka Užicu, koristi internat te škole.

Predstavnici udruženja Era, koje organizuje Festival, opremu su kupili u dogovoru sa upravom škole, koju pohađaju deca iz celog Zlatiborskog okruga, pošto je ona jedina takva školska ustanova u tom okrugu.

„Naš festival od samog početka ima i humanitarni karakter i tu njegovu komponentu negujemo zajedno sa svim njegovim učesnicima koji su, kupovinom liciderskih srca i festivalskih suvenira pomogli ovu akciju“, rekla je Ivana Cvetković iz udruženja Era.

Ta akcija organizuje se već četranest godina i njome se pomažu deca i ustanove koje se bave njihovim obrazovanjem vaspitanjem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari