U Kučevu se 22. avgusta održava Festival „Truba Miroslava Mileta Matušića“, deseti po redu, na kojem će se nadmetati trubači solisti bez muzičke pratnje. Prema propozicijama, svaki takmičar u obavezi je da izvede jednu melodiju po sopstvenom izboru i jednu iz opusa Miroslava Matušića.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 O njihovom sviračkom umeću odlučivaće ocenjivačka komisija, koja će dodeliti dve nagrade. Prva je „Najbolji trubač festivala“, koja se sastoji od statue „Homoljski trubač“ i novčanog dela u iznosu od 100.000 dinara. Druga nagrada je „Miroslav Matušić“, koju čine statua i iznos od 50.000 dinara.

U revijalnom delu festivala, koji se održava na letnjoj pozornici ispred Centra za kulturu u Kučevu, nastupiće trubački orkestar Saše Krstića. Dan pre nadmetanja trubača, 21. avgusta, u pretprogramu prirediće se otvaranje kolektivne izložbe slika „Braničevska paleta“ i koncert starogradske muzike Miloša Radovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari