Novi Pazar u septembru dobijala Filijalu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO). Ova institucija do sada je bila ekspozitura filijale iz Kraljeva. Odluku je potpisao Aleksandar Vuksanović, direktor RZZO.

Sasvim je sigurno da će usluge Filijale RZZO koristiti osiguranici iz ovog grada i opštine Tutin, a da li će novopazarska Filijala pokrivati još neku od okolnih opština, tek treba da bude odlučeno.

– Otvaranje Filijale RZZO u Novom Pazaru izuzetno je značajna za građane u ovom delu Srbije. Mnogo lakše će ostvarivati svoja prava iz zdravstvenog osiguranja, jer će finansijska sredstva namenjena ovoj oblasti direktno stizati ovde, ocenjuje Meho Mahmutović, novopazarski gradonačelnik, i dodaje da je ovo „samo nastavak realizacije da Novi Pazar dobije sve institucije koje imaju drugi gradovi u Republici“

Otvaranje filijala republičkih institucija počelo je pre tri godine, kada su u razmaku od nekoliko meseci sedište u ovom gradu dobile filijale PIO i Nacionalne službe zapošljavanja. Od pre nekoliko meseci ovdašnjoj elektrodistribuciji, posle četiri godine, vraćen je status ogranka u sistemu EPS. Novopazarski gradonačelnik za naredni period najavljuje i nove aktivnosti: biće formiran Zavod za javno zdravlje, povećan posteljni fond u Zdravstvenom centru i biće otvorena kancelarija Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

– Pokrenuli smo inicijativu da JP „Srbijašume“ imaju sedište u ovom gradu, naglašava Mahmutović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari