Filip David: Priznanje Kosova u interesu Srbije

Ostavite komentar


    1. Hoće,priznaće,samo će onda sadašnja vlast da izgubi primat.

  1. Ocigledno ne znate sta pricate, zar da priznamo Kosovo zarad Evropske unije?! To je previsoka cena.

  2. Filip David je skoro sve dobro rekao,ali samo do referenduma,za kojim kaže da bi „referendum možda zakomplikovao stvari jer je dobar deo naroda zatrovan medijskom propagandom“. Tačno,jer je 90% stanovništva albansko.Tu je sve jasno, – nema komplikacija! Ne ponavljam se gospodo iz redakcije,ali se Vi više bojite režima od mene,kome je sve jedno,da li Rusija ima neku fabriku u Srbiji u odnosu na zapad!?

  3. Po običaju, Filip David ne daje najpreciznije podatke. Upravo je bilo suprotno u doba Balkanskih ratova. Svetska štampa je brujala o zločinima koje su činili Albanci protiv Srba na Kosovu.

    1. rajko pročitajte pročitajte izveštaj karnegijeve komisije možda će te shvatiti neke stvari. komisija je ispitala zločine na teritoriji kosmeta i makedonije . podaci su zastrašujući šta su to radili pripadnici srpskih vi grčkih oružanih snaga. to su bili monstruozni zločini za koje niko nije odgovarao. ti zločini suvnastavkjeni i nakon i svetskog rata. takodje pogledajte na koji je način srpska vojska ugušila tzv debarski ustanak i kpliko je civila ubijeno i sela popaljena. ne sporim da je bilo zločina i od strane albanaca tokom tih dogadjaja ali razlika je u tome štosu te zločine radili albanske strane a sa naše strane represija je vršena od strane države i njenih regularnih oružanih snaga. razlika je svakako značajna

      1. Ta „karnegijeva komisija“ je bila nesto slicno kao i Vilijem Voker na celu OEBS-a na Kosovu. Svi znamo da je izvestaj Vilijema Vokera bio laziran i da je Racak bio isceniran jer je to trebalo Amerikancima, zamisli da se neko za 50 ili 100 godina poziva na Vokera i njegov izvestaj kao na neupitnu istinu.

        1. Što se tiče republike Kosovo ,Srbi nemojte se sekirati.Možete samo plakati i lagati se između sebe.Kada se umorite imate gusle pa udri.Čitajući vaše komentare vidljivo je da većina od vas nije dobro,mislim mentalno
          Povedite malo računa o sebi,džabe se sekirati jer je za vas Kosovo susjedna država,a ako budete pristojni možda vas i puste kao turiste.

  4. Kosovo je zvanično i formalno odvojeno od Srbije i priznato od Srbije 1999. godine Kumanovskim sporazumom koji je zaključio milošević u čijoj vladi je vučić bio ministar. Srbija se tada i tim sporazumom odrekla dela svoje tebritorije.To je nepobitna istorijska činjenica. Sve ostalo su neminovne varijacije na ovu temu koje se događaju (Briselski sporazum i sl.) i dogodiće se, samo je pitanje vremena.Što duže Srbija čega i odugovlači, to će za nju i njene građane posledice biti teže. Neće biti za srpske „političare“ koji su profitirali finansijski na tom otezanju, „pregovaranju“ i odugovlačenju, pa mogu – kad dođe kraj, a izvesno je da će doći – da pobegnu s parama koje su nakupili na državnoj i narodnoj nevolji. Naravno, ako im mi to dozvolimo. A dozovolićemo, ako smo budale.

  5. Posle kosova da damo madjarima Vojvodinu, pa da damo Hrvatima RS, istocnu srbiju Bugarima….

    1. Znaci priznajete da te krajeve nisu vashe. Nemozesh dati neshto shto nije vashe. Mozete samo da vratite onima sve shto je njihovo.

      1. Smesno. Svojatate Kosovo a vi Albanci niste bili u stanju da smislite cak ni svoj naziv za tu teritoriju nego koristite srpski naziv „Kosovo“. Svojatate Kosova a na njemu nista osim spomenika klintonu nemate od kulturne bastine.

  6. savetujem svim čitaocima a posebno g-finu rajku da pre nego što daje bilo kakvu ocenu o nekom dogadjajima da pročita neke nezavisne istorijske izvore kakav je svakako i izveštaj karnegijeve komisije o zločin ima vojski u balkanskim ratovima na teritoriji makedonije i kosova.ljudi treba da shvate da istorijski izvori iz šešeljevih knjiga i tabloida nisu verodostojni naprotiv

    1. A, Vi, gospodine „Istoričar“, mogli biste, onako usput, da pogledate izveštaje Nušića i Rakića o arnautskom teroru nad pravoslavnim življem, koje su kao konzuli još za vreme turskog „vakta“ slali iz Prištine?! Onda pročitajte Rakićevu pesmu „Simonida“ pa povežite, kakva je to sila terala arnaute, danas Albance ili Šiptare, da jednoj prelepoj ikoni, na zidu Crkve, JOŠ ONDA, iskopaju oči?! Potom, povežite to sa stogodišnjim nasrtajima na srpsku imovinu, na srpsku kulturnu baštinu, na ubistva, silovanja i proterivanja srpskog življa, kojim se permanentno pokušavalo zatiranje tragova Srba i Srbije na tim prostorima. Zar ste očekivali da posle 500 godina ropstva, Srbi zamole Turke da ostanu još malo na ovim prostorima, kao i njihove sluge arnautske bašibozluke, koji su počinili nevidjena zverstva? A, zašto bi strani izvori bili „nezavisni“?! I, koji su to „nezavisni istorijski izvori“?! Da li su to izvori Turaka, Bugara ili Nemaca, naših vekovnih „prijatelja“?! Zašto smatrate naše izvore „zavisnima“ a strane izvore „nezavisnima“?! Zašto bi za nas bila važnija istina iz stranih izvora od onih koji nam daju domaći izvori?! Mislim, da, ako niste Albanac, imate ozbiljan i tipičan „Stokholmski sindrom“, koji je kod Vas doveo do nevidjenog autošovinizma. Ako ste Albanac, ništa Vam ne zameram. U tom slučaju, znam da nemate sopstvenu istoriju već ste prosiljeni da izmišljate i, da se oslanjate samo na onu, stranu, koja vam odgovara.

      1. Zoran Knezevic, kakvi bre konzuli za vreme turskog „vakta“??? Stavi bolje naocare kad nesto citas . I bolje citaj D.Tucovica i Kostu Novakovica koji su bili mobilisani u to vreme i bili u sastavu srpske vojske.

  7. Zna li ovaj Filip David šta prica, Kosovo je kolevka Srbije a on bi tek tako da je se odreknemo.

  8. Mi nikada nikoga nismo napali, mi samo branimo svoje zemlje a to je otprilike Jugoslavija( sem dela Slovenije). To nasi istoricari i politicari tvrde. Narod to veruje stolecu i po, mi smo oslobodili sve te teritorije i nas tamo narod. Mi smo seriorno vodili ratove , vladali tim prostorom i evidentno smo ispred ostalih naroda na Balkanu, sa Rusijom kao glavnom podrskom u ostvarenju nove zajednice srpskih drzava.

  9. Pa vi u Danasu ne objavljujete komentare koji nisu u skladu sa vašom politikom. Pa kakva je to sloboda štampe. Ako napišem da je KIM Srbija to ne objavite , a da napišem da je nezavisno onda super, to objavite. Smešni ste.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.