Crnogorski predsednik Filip Vujanovićizrazio je očekivanje da parlamentarni izbori koji će ove godine biti održani u Crnoj Gori neće doneti promene na političkoj sceni zemlje. „Uveren sam da će građani izabrati ono što je njihova najbolja budućnost i uveren sam da je ono što je realizacija državne politike iskazalo odgovoran odnos prema budućnosti Crne Gore“, rekao je Vujanoviću intervjuu za Glas Amerike.

Vujanović, koji je prošle godine izabran na drugi petogodišnji predsednički mandat, istakao je da je sadašnja vladajuća garnitura ostvarila integracione ciljeve Crne Gore „na nivou maksimalnih očekivanja i najoptimističkijih prognoza“. On je dodao da je takođe tokom mandata sadašnjih vlasti ostvaren ekonomski ambijent koji je „za svako uvažavanje“ i da su stvoreni uslovi da se poveća kvalitet života građana u Crnoj Gori. Na podsećanje Glasa Amerike da se ovih dana navršava 20 godina od kako ista stranka sa manjim izmenama u imenu i personalnom sastavu vlada Crnom Gorom, Vujanovićje odgovorio da su izbori uvek ispit poverenja u kome građani procenjuju šta su oni na vlasti postigli, koja obećanja su ispunili, kao i šta planiraju da ispune.

„Svakako da je trajanje dokaz ozbiljnosti i odgovornosti onih koji traju, a jedini sudija budućnosti svake partije je volja građana“, rekao je Vujanović. Kao glavne uspehe državne politike u 2008. godini on je istakao aplikaciju za MAP, kao predvorje NATO, i aplikaciju za članstvo u EU. „Obe aplikacije su i priznanje našem putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama i iskaz poverenja naših partnera u EU i NATO, ali i visoka odgovornost države i ukupnog društva za dalje korake u ovim integracijama“, rekao je crnogorski predsednik. On je izrazio uverenje da će se Crna Gora izboriti sa globalnom finansijskom krizom koja i nju pogađa i naglasio da je vlada preduzela niz mera koje su usmerene da umanje efekte krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari