Filipović ponovo kandidat za rektora?

Nova sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu zakazana za ponedeljak, 24. decembar

Ostavite komentar


  1. A jel im dele popunjene listiće za glasanje. Još jedan krug, da se više zamore, pa ko otpadne …..

  2. Drzava i treba da se mesa a i javnost. Univerzitet se finansira iz budzeta i javnost mora da zna ko ga vodi i da li profesori postuje zakone. Filipovic ima visestruke arsine, bori se za postovanje procedure kada je u pitanju njegov izbor, a okrece glavu kada se krse propisi na fakultetima. Stavio je za clana saveta svog coveka sa Masinca koji ima doktorat na privatnom fakultetu. Da li je to siguran glas?

  3. Ispalo je tako da ce se na slucaju izbora rektora Univerziteta u Kragujevcu predstaviti Sarcevicev model privatizacije drzavnih univerziteta u Beogradu, Nisu, Novom Sadu i izmestenog pristinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.
    I to tako sto ce nekolicina bivsih funkcionera vlasti, uglavnom nepismenih i neobrazovanih sa laznim diplomama, i iz julovsko-radikalskog kora postati SKRIVENI VLASNICI. Konkretno u Kragujevcu kvazi profesori Seselj i Bojic, uz podrsku Nikolica i Vucica pokusavaju da u ovom kvarnom poslu otimacine, istisnu Slavicu Djukic Dejanovic, dugogodisnjje redovnog profesora ovog Univerziteta, i uglednog strucnjaka u oblasti psihijatrije.
    U toku je prva faza tog zlocinackog projekta ubacivanje „SVOJIH LJUDI“ na rektorska, dekanska i slicna bitna mesta na Univerzitetima i fakultetima.
    A, kad oni na Univerzitetu zauzmu poluge vlasti, vec u drugoj fazi krece brzometna pljacka i dranjje koze roditeljima kroz povecanje skolarine. Nije cudo sto se krenulo od karagujevackog Univerziteta, jer ovde su KUPILI DIPLOME ti isti sto danas zele da ga privatizuju. I njihova deca, unuci. Ali, ne samo oni vec ogroman broj funkcionera danasnje vlade i najvise drzavne administracije.
    Za to ne treba kriviti Univerzitet u Kragujevcu, vec u Beogradu gde je afera INDEX osmisljena( na Pravnom fakultetu), ali da ne bi bola oci “ salter za diplome“ je malo pomeren u Kragujevac. Naravno to su znali da iskoriste pre svih bivsi predsednik drzave Tomislav Nikolic, koji je ovde navodno kupio diplomu Pravnog fakulteta. U to vreme ovo je delo sankcionisano zakonom, ali Nikolic se eto promakao i zahvaljujuci tome dobro nafatirao.
    Mejutim, danas kad su se nakotili lazni diplomci svuda i na svakom mestu, nema ko da sprovede taj zakon, jer je pravosudan vlast u rukama onih koji su prodavali diplome, i koji ih sada preko svojih „Las Vegas akademaca“ debelo naplacuju.
    Jedina nejasnoca je ZASTO CUTE STUDENTI. Jer oni ce na kraju platiti celokupan ceh ove kriminalne privatizacije Univerziteta.

  4. Nemac….Možda bi bolje bilo da se bavite novinarstvom pa da pročitate izveštaje sa sednica tog istog saveta… iznenadili bi se …
    Ovde se radi o istorijskoj hrabrosti ovog Saveta da se izbori sa anarhijom … Savet je KONTROLNO TELO

  5. Na sta to lici, koliko puta treba da glasaju? izglasali su tajnim glasanjem nepoverenje Filipovicu i treba da se krene u proceduru izbora novog rektora.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.