Spomenik filmskom junaku Rokiju Balboi (tumači ga SILVESTER Stalone), na kojem vajar Boris Staparac još radi, privlači toliko pažnje da je u Žitište pre dva dana doputovala ekipa nezavisne kanadske produkcijske kuće „Melbor Entertejment“ i započela snimanje dokumentarnog filma o ovom gradu.

Spomenik filmskom junaku Rokiju Balboi (tumači ga SILVESTER Stalone), na kojem vajar Boris Staparac još radi, privlači toliko pažnje da je u Žitište pre dva dana doputovala ekipa nezavisne kanadske produkcijske kuće „Melbor Entertejment“ i započela snimanje dokumentarnog filma o ovom gradu. Posao umetnika je već pri kraju, skulptura je poprimila prepoznatljivo obličje i ostaje da se u toku naredna dva meseca urade završni radovi i oblikuju ruke i detalji. U ceo posao uloženo je malo novca, najviše iz donacija, a radovi će po svoj prilici biti finansirani i iz komercijalnih sredstava nakon distribucije dokumentarnog filma, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Žitistu.
Prema rečima Berija Avridža, reditelja dokumentarnog filma, namera je da se na platno prenese pozitivna energija koja je pokrenuta podizanjem spomenika.
– Razgovarali smo sa agentom Silvestera Stalonea i on zna da ćemo ovde snimati film o podizanju spomenika Rokiju. Planiramo da u dokumentarac, koji će trajati 30 minuta, uvrstimo i njegovu izjavu – rekao je Beri Avridž.
Prva projekcija filma planirana je za 18. avgust, kada će spomenik biti svečano otkriven.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari