Firmama za sprovođenje mera energetske efikasnosti Subotica daje 15 miliona dinara, Republika još toliko 1Foto: N. Jakovljević/Danas

Gradsko veće Subotice je raspisalo javni konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada.

Kako je ranije pisao Danas, Subotičani ove godine mogu da računaju na subvencije za zamenu stolarije, budući da je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo Gradu Subotici 15 miliona dinara za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, a isti iznos opredelila je i lokalna samouprava u gradskom budžetu za ovu namenu.

Javni konkurs se sada raspisuje radi izbora privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj efikasnosti stambenih objekata, nakon čega će Grad Subotica sprovesti postupak odabira krajnjih korisnika, odnosno domaćinstava.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje moći će da nabave dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog konkursa.

Cilj sprovođenja ovih mera je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari