Uoči predstojeće sednice lokalnog parlamenta u Boru, predsednik Skupštine opštine Dragan Žikić na konferenciji za novinare najavio je da će se sutra na dnevnom redu skupštinskog zasedanja naći i predlog za smanjenje firmarina za preduzetnike za 50 odsto.

Zaključno sa 31. majem biće otpisane i kamate na dugovanja za takse na firme malih i srednjih preduzeća, ali pod uslovom da se ceo raniji dug izmiri. Odbornici borske skupštine razgovaraće danas, uz direktan TV prenos lokalne televizije, i o rebalansu opštinskog budžeta koji je planiran na iznos nešto veći od milijardu dinara.

– Razlozi za rebalans budžeta jesu povećanje plata zaposlenima za 10 procenata, a povećanje treba da prate i određene promene u pozicijama budžeta, kao i osnivanje dva fonda: za populacionu politiku i razvoj poljoprivrede. Imaćemo i odgovarajuće prihode iz realnih izvora, tako da je planiran budžet od milijardu pedeset miliona dinara – rekao je Žikić.

Najava povećanja plata zaposlenim u javnom sektoru nagoveštava da su nesuglasice u vladajućoj koaliciji očigledno prevaziđene, što je potvrdio i predsednik SO Bor.

– Otklonili smo sitnije nesporazume. Sledeća sednica Skupštine opštine pokazaće da su sve nesuglasice prevaziđene i da neće biti nadglasavanja. Stabilna odbornička većina je obezbeđena. Štaviše, ubeđen sam da ćemo uspešno dočekati kraj mandata – izjavio je Žikić. Sednica borskog lokalnog parlamenta zakazana je za utorak, 19. april, a odbornici će prema predloženom dnevnom redu razmatrati 43 tačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari