Javno informativno preduzeće Glas Podrinja nalazi se u postupku ubrzane privatizacije a u toj medijskoj kući očekuju da će aukcija biti zakazana do kraja februara.
Direktor Zoran Purešević ukazuje da su se već javili zainteresovani kupci.
– Dosad je interesovanje za poslovanje preduzeća i eventualnu kupovinu izrazio nemački WAZ i Velimir Milošević, bivši direktor tog preduzeća, a sada član RRA.

Javno informativno preduzeće Glas Podrinja nalazi se u postupku ubrzane privatizacije a u toj medijskoj kući očekuju da će aukcija biti zakazana do kraja februara.
Direktor Zoran Purešević ukazuje da su se već javili zainteresovani kupci.
– Dosad je interesovanje za poslovanje preduzeća i eventualnu kupovinu izrazio nemački WAZ i Velimir Milošević, bivši direktor tog preduzeća, a sada član RRA. Interesovanje su pokazali i drugi ali zasad kroz nezvanične razgovore. Interes zaposlenih je da firmu kupi neko ko se već bavi medijskom delatnošću. Takođe postoji mogućnost da i zaposleni preko konzorcijuma učestvuju u privatizaciji – kaže Purešević.
Glas Podrinja izlazi u tiražu od osam hiljada primeraka i pokriva teritoriju opština Šabac, Vladimirci i Bogatić. Preduzeće poseduje poslovni prostor od 567 kvadratnih metara u centru grada, a zaposleno je 33 radnika od kojih su desetak novinari.
List je počeo da izlazi 1944. godine, a 1969. godine osnovan je Radio Šabac da bi kasnije u ovaj medijski sistem ušla u TV Šabac. Odlukom osnivača Skupštine opštine Šabac JIP Glas Podrinja podeljen je na list i RTV Šabac.
Preduzeće RTV Šabac je u procesu privatizacije, a prema rečima direktora Milana Bečejića očekuje se aukcija tokom jeseni 2007. godine. – Ključna stvar za privatizaciju je dodela regionalnih frekvencija. Privatizacija pre toga je račun bez krčmara. Dobijanje frekvencije je miraz s kojim ulazimo u proces tranzicije iako nam je cena sigurno porasla nakon što smo protekle godine proglašeni za najbolju lokalnu i regionalnu radio-televizijsku stanicu u Srbiji – kaže Bečejić.
RTV Šabac upošljava 54 radnika i 24 honorarna saradnika. – U toku 24 časa emituje dva časa lokalnog informativnog programa, a u programskoj šemi je 20 emisija čiji su autori zaposleni u tom preduzeću.
Na teritoriji opštine Šabac radi sedam lokalnih radio stanica i tri televizijske stanice u privatnom vlasništvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari