Poraz drugog reketa sveta od Ivana Dodiga u drugom kolu Montreala nije bio slučajnost, pošto je Rafael Nadal izgubio od Mardija Fiša u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju. Nekada najbolji reket na planeti preslabom igrom sa osnovne linije omogućio je najkvalitetnijem američkom teniseru da ga savlada iz sedmog puta 2:0 (6:3, 6:4).


Da je Nadal u lošoj formu moglo se zaključiti već nakon par gemova u uvodnom delu igre. Rafael je imao brojne neiznuđene greške, sporije se kretao na osnovnoj liniji i nikako nije uspevao da pronađe rešenje za Fišove servise. Amerikanac je često nakon početnog udarca izlazio na mrežu, bio je siguran u razmeni sa osnovne linije i često je iz defanzive uspevao da „pasing-šotovima“ iznenadi Nadala.

Osvojeni prvi set dodatno je inspirisao Fiša, koji je u istom ritmu odigrao i drugi deo meča. Sigurnim nastupom Fiš je kod rezultata 2:2 dubokim riternom naterao Rafaela da sporim i visokim lopticama omogući rivalu da ravnim udarcima dođe do brejk lopti. U najvažnijim trenucima Nadal je neobjašnjivo grešio, tako da je upravo u petom gemu iz forhenda izbacio važnu lopticu u aut. Stečeni brejk prednosti Fiš je rutinski sačuvao do kraja meča, plasiravši se u polufinale gde će se u subotu sastati sa Endijem Marejem.

Berdih čekao Đokovića

Drugi polufinalni par na turniru u Sinsinatiju promovisan je u prvim subotnjim satima, pošto je Novak Đoković svoj četvrtfinalni duel sa Gaelom Monfisom počeo istog dana u 01.00 po srednjeevropskom vremenu. Pobednik ovog duela igra protiv Berdiha za finale turnira, s obzirom na to da je Čeh u četvrtfinalu savladao Rodžera Federera sa 2:0 (6:3, 7:6). Prvi polufinalni par čine Mardi Fiš i Endi Marej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari