Vranjska Elektrodistribucija prinuđena je da zbog pada naplate isporučene električne energije svoja potraživanja naplati na sudu, a u tom procesu nema pošteđenih, pa se na sudu našla i Gradska uprava i to zbog duga od 45 miliona dinara.


– Dugovanja fizičkih i pravnih lica u ovom trenutku dostigla su 4,2 milijarde dinara od čega domaćinstva duguju tri milijarde dinara, a pravna lica ostatak. Na listi dužnika protiv kojih smo podneli tužbe su Gradska uprava koja duguje 45 miliona dinara, Simpo 121 milion, Jumko 124 miliona. Među većim dužnicima su bujanovački Komunalac i kolektivni centri za raseljena i izbegla lica u Bujanovcu – precizira Zoran Knežević, direktor ED u Vranju.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić ne negira dug i naglašava da je za dug grada jednim delom kriva i neracionalna potrošnja u više institucija koje se finansiraju iz gradskog budžeta.

– Sama Gradska uprava nema velika dugovanja, ali mi izmirujemo račune za struju u Predškolskoj ustanovi koja duguje 11 miliona dinara, zatim osnovnim i srednjim školama i drugim budžetskim korisnicima. Problem neracionalne potrošnje je izuzetno akutan. U poslednjih nekoliko meseci pokušavali smo da isplatimo jedan deo dugovanja – kaže gradonačelnik Antić.

Vranjska Elektrodistribucija podnela je 32.000 tužbi protiv neredovnih platiša. Najveći dužnici kod fizičkih lica su sa teritorije opština Bujanovac i Preševo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari