"Od vodećeg grada Srbije prave kasabu": Poslanica SNS-a nova predsednica FK Bor 1Foto: Shutterstock/Cirkovic Milos

Vesna Savović Petković, Narodna poslanica Srpske napredne stranke (SNS) iz Niša, nova je predsednica FK Bor. Ona je u sredu 9. oktobra, jednoglasno izabrana na vanrednoj sednici Skupštine kluba.

Kako su lokalni mediji iz Bora preneli, za zamenike predsednika FK Bor 1919izabrani su Saša Đorđević i Ivan Pešić, a izabrani su i novi članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba.

Smenjen Stanimir Prelić, koji je na ovoj funkciji bio nepuna tri meseca, sada je izabran za člana Nadzornog odbora.

Prema rečima ljudi iz Stranke slobode i pravde (SSP) iz Bora, „o nekadašnjem receptu Saše Mirkovića, kada je predsednik FK Timoka bio Aca Lukas, a očigledno zbog kontrole uzimanja para preko sportskih klubova, Borani dočekuju na mesto predsednika FK Bora narodnu poslanicu iz Niša, Vesnu Savović Petković, koja u svom prvom obraćanju stavlja do znanja da niti poznaje Bor niti poznaje sport, ali da će dati sve od sebe da budemo deo svih provizija planiranih preko EXPO – a, preko najavljene rekonstrukcije fudbalskog stadiona, a na štetu svih građana Srbije“.

„Pomenuta gospođa na ovo mesto dolazi samo par meseci nakon imenovanja Čačanina, Stanimira Prelevića, koga je za tu funkciju kandidovalo prijateljstvo sa gradonačelnikom, ali i to što je osnivač SNS – a u Čačku i to što u novinskim natpisima možete videti da je poznat po kafanskim tučama, a ne po rezultatima u ovom sportu. Gospodin Prelević je, pak, zamenio, takođe nakon par meseci, Dragana Janoševića, čija je preporuka za ovu funkciju njegov otac, Miki Janošević, zamenik gradonačelnika, ali sin Dragan nije stigao da rukovodi budzetom FK Bora jer je dospeo u rumunske medije sa naslovom:“ Uhapšeni kontraverzni Dragan Janošević i „Kralj otpada“ Marius Marinoff zbog sumnje da su oštetili Rumuniju za milion evra““, kažu iz SSP- a u Boru.

"Od vodećeg grada Srbije prave kasabu": Poslanica SNS-a nova predsednica FK Bor 2
Foto: J. B. K.

Ističu da ove smene predsednika kluba, na po par meseci, čini se da znače da pregovori oko provizije idu vrlo loše jer se apetiti onih koje iz drugih gradova dovode u Bor radi finansijskog podmirivanja Srpske napredne stranke ne mogu nahraniti.

„Od urbanog, modernog, vodećeg grada Srbije prave kasabu koja podmiruje svakog kog mora radi lakšeg sprovođenja korupcije i kriminala, a ispod svake mrve dostojanstva svih građana Bora“, zaključili su oni.

Dragan Marković, predsednik GrO Narodnog pokreta u Boru, za Danas kaže, da ih danas u Boru i celoj Srbiji ništa ne može iznenaditi. Iznenađenje bi bilo da se na odgovornu funkciju imenuje neki zaslužni sportski radnik.

"Od vodećeg grada Srbije prave kasabu": Poslanica SNS-a nova predsednica FK Bor 3
Foto: M.S.

„Očigledno je da će FK Bor predstavljati posle Toplane novi protočni bojler za trošenje budžetskih sredstava. Biće interesantno videti kako će se dotična snaći pošto od kvalifikacija za funkciju koju će vršiti jedino što ispunjava je članska karta SNS“, kazao je kratko Marković.

Potpredsednici podržavaju Vesnu Savović Petković za predsednicu FK Bor

Dok iz opozicije, kritikuju njen izbor, za predsednicu FK Bor, novi zamenik predsednika FK Bor, Saša Đorđević, za Danas kaže, da je cilj da iz Zone uđu u viši rang.

„Cilj je za početak Srpska liga, a zatim idemo dalje. Naš grad je u ekspanziji, takođe i sportovi, idemo na to da i fudbal bude u ekspanziji. Očekujemo izgradnju novog stadiona, sličan kao u Zaječaru, ali ne baš tog kapaciteta. Finansiranje stadiona biće sa više strana“, kazao je on.

Na naše pitanje, šta je novu predsednicu kvalifikovalo za to mesto, Đorđević odgovara:

„Pa, želja, volja. Njena snaga. Ona je htela da uđe u to, da se oproba i u „tim vodama““.

Kontaktirali smo i novu predsednicu FK Bor, Vesnu Savović Petković, ali nam je kazala da je na sednici Skupštine. Pitali smo da pitanja pošaljemo sms porukom, i ona se složila, međutim, do završetka teksta, odgovor od strane Vesne Savović Petković, nije stigao.

Kratko vreme nakon razgovora sa Vesnom Savović Petković, pozvao nas je drugi novoizabrani predsednik FK Bor, Ivan Pešić, koji nas je pitao kakva smo to tendeciozna pitanja poslali predsednici Savović, i sam kazao da ju je doveo „kvalitet“.

"Od vodećeg grada Srbije prave kasabu": Poslanica SNS-a nova predsednica FK Bor 4
Foto: J. B. K.

„Video sam poruke što ste njoj poslali. Trebalo je da dođete na Skupštinu kluba pa da pitate šta vas zanima“, upitao je on.

Kada smo kazali da nismo obavešteni o Skupštini, on nam je kazao da ostavimo mejl i da će nas redovno obaveštavati, ali nije znao da smo zainteresovani.

„I da znate, ona ima rodbinu ovde, tako da nije niko pao sa neba“, kazao je on.

Fudbalski klub Bor 1919 igra u fudbalskoj Zoni istok i trenutno ima osam pobeda iz osam utakmica i zauzima prvo mesto.

Poslanicu iz Niša upitali smo šta je kvalifikovalo za mesto predsednice kluba. Kako Bor kada je ona iz Niša, kao i koji su planovi kluba za budućnost.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari