Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši otvorio je proteklog vikenda u Bačkoj Topoli 51. Muzički festival dece Vojvodine, tokom kojeg će više od 2.000 mališana predstaviti svoje umeće u oblastima horskog pevanja, orkestarskog i folklornog stvaralaštva.

Organizatori Muzičkog festivala dece Vojvodine su Zavod za kulturu Vojvodine, Savez amatera Vojvodine i Srpski kulturni centar Vuk Karadžić iz Bačke Topole, a ova tradicionalna manifestacija počela je takmičenjem pet najboljih đačkih horova i orkestara Vojvodine.

Pozdravljajući učesnike i goste u ime Skupštine AP Vojvodine, predsedenik Egereši je istakao da je uveren u to da će Bačka Topola biti dobar domaćin ovog takmičenja.

– Za sve vas naredni trenuci biće trenuci izazova, ali i nadahnutosti da predstavite svoj talenat, uloženi rad i ambicije u najboljem svetlu. U kratkom vremenu koje je određeno za nastup svakog od vas treba sažeti i prikazati sate i sate vežbanja, odricanja. Ipak, velika inspiracija i stimulans je, pored duha takmičenja, i draž druženja, muzičkog usavršavanja, upoznavanja lepote muzičke umetnosti – rekao je Egereši i dodao da to što su Bačku Topolu došli mališani iz Uzdina, Đurđeva, Vrbasa, Nove Pazove, Pančeva, Padine, Maglića, Despotova i Gunaroša, šalje jasnu poruku da nas „sve okuplja radost i lepota učenja, ali i zabave“.

Pokrovitelji ovog festivala su Vojvođanski sekretarijat za kulturu i informisanje i Opština Bačka Topola. Festival se nastavlja 20. maja, kada će se predstaviti 34 folklorne grupe u sportskoj hali osnovne škole Čaki Lajoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari