FON: Mi smo institucija sa visokim stepenom društvene odgovornosti

Ostavite komentar


  1. Konačno jedan normalan članak. Ono što može da se doda je da Ombudsman UB-a mora zatražiti zapisnike sa poslednje dve sednice NNV-a održanih na FON-u, čisto da bi javnost bila bolje upoznata sa nečuvenom manipulacijom dotične, odnosno, da bi barem 1% istine isplivao na videlo. Matični fakultet je procenjivao stručnost, koja je izgleda jednaka 0. Podrška FON-u!

    1. FON je već nepopravljivo narušio svoj ugled glasajući ogromnom većinom da plagijat „dr“ Malog nije plagijat.
      Navedeni primer 9 jugovića ne pomaže više.
      2. Matični tj. Matematički fakultet uopšte nije razmatrao stručnost i naučne kvalifikacije kandidatkinje date u priloženom referatu. Svoje negativno mišljenje izgradio je na rekla- kazala argumenaciji grupe profesora sa FONa. Zato sada imaju problem sa inspekcijom Ministarstva.

  2. Vrlo je jednostavno profesore – ljudi su preplaseni za svoju golu egzistenciju. Kako platiti racune, od cega kupiti hranu, kako izdrzavati porodicu. Na zalost, koliko god da smo protiv ovog sistema, „nevidljivi“ smo na protestima, ali barem glasamo protiv ovoga. Kad vi vidite da su jedan Jutka, predsednik opstine iz Grocke, Babic i dalje potpuno slobodni i „obavljaju“ svoj posao, niste bas motivisani da idete na ulicu i pokazujete svoje stavove. Bolje je da se zapitamo gde su studenti i ostala mladez, radnici koji su ostali bez posla, penzioneri kojima je oduzeta penzija… gde su svi oni koji nemaju sta da izgube. Nadamo se i mi da cemo jednoga dana moci da se potpisemo punim imenom i prezimenom i da odemo u zasluzenu penziju kao redovni profesori.

    1. Sta ako jee upravo ova profesorka jedno od ovih sa vlasti iliti sa debelim konekcijama upravo tamo? Sta ako je ovi klasicna manipulacija doticne i vladajucih…sta ako zlouptebljavaju los ugled FONa kako bi ona bez toliko toga dobila ono sto zeli (da ne kazem “leba preko pogace”). Sta ako? Kada biste znali cime se sluze i koliko plase ljude bez osnova…nikada ne biste pisali ovo sto pisete.

  3. Važno da je Siniša Mali doktorirao na ovom fakultetu i svi ćute. Kakv FON i svi ostali samo su podrška ovoj nakaradnoj vlasti. Gde je taj profesor koji je bio mentor Malom. Što se ne oglasi. Svi znaju, čak i beogradski vrapci, da je rad plagijata. Samo fakultet ćuti i ne samo ovaj.

  4. Ne znam zasto se samo dize prasina oko zaposlenih zena kojima se nesto osporava navodno zato sto su bile na porodiljskom. Sta cemo sa ne zaposlenim zenama koje su takodjer zavrsile fakultete ali nemaju pravo ni nasta i nezaposlene su jer nemaju veze i vezice. Zasto je ovaj slucaj bitniji jer se radi o profesorki a zene sa sela se ne pitaju ni zasta. Licno mislim da je ova gospodja teska manipulatorak i kada se rese svi problemi zena sa losijom socijalnom slikom ona moze da dodje na red

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.