Fondacija "Angelina" donirala 52 maturske haljine u humanitarne svrhe 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Fondacija „Angelina” u subotu je priredila reviju maturskih haljina, donirajući tom prilikom 52 haljine, saopštili su organizatori.

Dirljiva manifestacija, organizovana u saradnji sa najpoznatijim srpskim kreatorima i tržnim centrom Galerija, posvećena je sećanju na tragično preminulu Angelinu Aćimović, učenicu osnovne škole „Vladislav Ribnikar”, prenosi N1.

Nastale na osnovu skica koje je Angelina nacrtala još sa 10 godina, haljine koje su prikazane na reviji predstavljaju maturski dar deci koja se hrabro suočavaju sa teškim životnim okolnostima.

Njene modele ponosno su nosile devojčice iz domova za decu bez roditeljskog staranja iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Kraljeva, Negotina, kao i povređene devojčice iz Dubone i Orašja, i devojčice iz odeljenja VIII/2, razreda koji je pohađala Angelina Aćimović, kojima će ove haljina upravo i biti poklonjene.

Angelinina sestra, Marija Aćimović, ovom prilikom se osvrnula na posebnost događaja i izrazila da iako njena mlađa sestra nije fizička sa nama, niti će biti na svojoj maturi, njen duh je i dalje prisutan. Duboko se zahvalila svim srpskim modnim dizajnerima koji su nesebično uložili svoje vreme i trud kako bi oživeli Angelinine skice, izražavajući poštovanje prema njihovom radu i empatiji.

Prikazani modeli haljina biće izloženi u tržnom centru Galerija od 1. juna, a posetioci će moći da podrže rad Fondacije uplatom donacija na štandu postavljenom unutar centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari