Slavko Ćuruvija fondacija: Hitno obustaviti hajku na Tamaru Skozzu 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Slavko Ćuruvija fondacija uputila je danas protest protiv „režimske hajke“ na novinarku Tamaru Skozzu, koju su pokrenuli provladini mediji. U saopštenju se ističe da su optužbe protiv Skrozze, uključujući tvrdnje da poziva na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića, „monstruozne i opasne“.

„Tamara Skrozza je iz korena promenila odnos polaznika naše Škole digitalnog novinarstva o profesionalnim standardima novinarstva i novinarskoj etici. Škola je iznedrila devet generacija mladih novinara koji mere svaku reč i pažljivo promišljaju svaki detalj u svom radu,“ navodi se u saopštenju Fondacije.

Fondacija upozorava da hajka na Tamaru Skozz mora biti hitno obustavljena, te da sve relevantne institucije treba da preduzmu mere u okviru svojih nadležnosti kako bi se zaustavili pozivi na njen linč.

„Još jednom prisustvujemo orkestriranoj hajci provladinih medija, koja obmanjuje građane i zastrašuje ono najkvalitetnije što je preostalo u novinarstvu u Srbiji,“ stoji u saopštenju.

Fondacija takođe poručuje da će, ukoliko se kampanja protiv Skrozze ne zaustavi i ukoliko eskalira, odgovornima smatrati ne samo prorežimske propagandiste, već i sam vrh vlasti koji ih, kako se navodi, „godinama neguje, podržava i instruira u obračunima sa neistomišljenicima“.

Slavko Ćuruvija fondacija apeluje na hitno preduzimanje mera kako bi se zaustavile opasne kampanje protiv novinara i zaštitila sloboda medija u Srbiji.

Dnevni list Informer je objavio naslovnu stranu na kojoj se navodi da je zamenica urendika agencije FoNet Tamara Skrozza u emisiji „Da sam ja neko“ emitovanoj na TV Nova S izjavila da je Aleksandra Vučića trebalo ubiti u noći posle petog oktobra.

U tekstu su napisali da je ona to zapravo indirektno rekla.

Pored toga su novinarku Tamaru Skrozzu targetirali i portal Novosti, kao i TV Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari