FON: U ponedeljak zasedanje Nastavno-naučnog veća u vezi sa doktoratom Siniše Malog

Ostavite komentar


  1. Nisu u stanju nakon 5 godina da ispostuju dogovoren datum. 26. je bio KRAJNJI ROK, al nije se odolelo nego da se razvuce do 28. Kako bilo, ovo je poslednja prilika FON-u da pokaze trun dostojanstva. Srecno vam bilo…

  2. Ne znam šta da mislim. Sa jedne strane, brine me kada čitam saopštenje FON-a u kojem se kao nepristrasna opravdava ova nameštena komisija koja brani „naučni doprinos“ opskurnog i nikada citiranog rada sa pedesetak prepisanih stranica – jer bože moj, FON je namestio samo dva člana te komisije a druga dva su namestili Univerzitet i nacionalni savet visokog obrazovanja.
    Sa druge strane, ljudi koji se bore za istinu o ovom plagijatu tvrdili su u poslednjih desetak dana da je pukla dovoljna bruka da se namešten zaključak komisije teško može većinom glasova ponovo progurati nanastavno-naučnom veću, sad kad su svi detalji procurili u javnost. Videćemo u ponedeljak ima li osnova ovom optimizmu.

    Uostalom, ako se FON u ponedeljak trajno osramoti u unizi svojom odlukom, ipak će mi kao veteranu FON-a biti utoliko lakše ako takvo poniženje bude prošlo većinom glasova na NNV-u. Ako je tako, onda im pomoći nema. Svi ti iz komisije za odbranu doktorata Malog, kao i iz dekanata, predavali su meni i drugima i pre dvadesetak godin, pitam se kako će do kraja života hodati gradom ako u ponedeljak sebe trajno i definitivno osramote. A mislim da im je i računica loša, poniženje bi bilo trajno a bojim se da ni pored toga novu zgradu fakulteta neće tako lako dobiti od ministra finansija, kao što ni gradonačelnik još nije sagradio Tiršovu 2, niti je nova zgrada uopšte na vidiku.

  3. Strucna komisija vuce za doktorat, za Strucnu komisiju se hvata Nastavno-naucno vece, za Nastavno-naucno se hvata Eticka komisija, Eticku komisiju vuce Ivanka rektorka, Ivanku rektorku pulenovi frustrirane opozicije…i Rasa Karapandza ljubomoran na rezultate dr Sinise Malog u istom fahu u kome on nije mrdnuo dalje od obicnog predavaca na provincijskoj visoj skoli u Nemackoj.

    1. Niko od profesora FON-a ne bi mogao biti ni obicni predavac na provincijskoskoli u Nemackoj

  4. A prvo su odlucili da ne odluce nista jer ce rektorka ionako preseci kao sto je vec presekla u slucaju njihove profesorke matematike. Koja li ih je visa sila naterala na vanredno zasedanje?

    1. Kako je od ovoga crtani film već napravljen, pukla bruka, pala sumnja, svaka dalja polemika od čestitosti i znanju Malog, kao i ovim komisijama, bezvredna i beznačajna. Naravno da je plagijat!!! Džaba krečenje.

  5. Kad NEKO zavrsi fakultet,a zle netrebalo,o toj OSOBI postoje SVI podatci,cak
    i koju je karticu za studentski prevoz koristio.Doduse za LEGITIMNE STUDENTE NIKADA NIJE BILO PROBLEMA,mislim nije se upetljavala
    VLAST!!Doduse trebali ste da razjasnite stvar.Da pozovete TOMU DIPLO
    MU i da IM sve obelodani.Po onom nasdem starom KUPI BUDZASTO A
    PRODAJ…narodu na grbacu.

  6. Siniša Mali je samo vrh ledenog brega. U njegovoj senci se, ispod radara, provlače divizije stranačkih botova koji, ne samo na FONu, dobijaju diplome u zamenu za uplate iz budžeta firmi koje svi finansiramo. Tako se našim parama gradi peta kolona koja će potopiti naš brod.

  7. Milija Suknović će pokazati gde mu je mesto posle ponedeljka, kao i profesori FONa, kojima sam se nekada divio!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.