Formirana radna grupa za integraciju Albanaca sa juga u državne institucije 1Foto: Koordinaciono telo

Formirana je posebna radna grupa za integraciju Albanaca sa teritorija opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u državne institucije, saopštilo je Koordinaciono telo Vlade Srbije za ove tri opštine.

Na prvom sastanku se razgovaralo o planovima, zadacima i delokrugu rada ove radne grupe.

„Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi uz uveravanje predstavnika svih državnih organa da postoji jaka politička volјa za rešavanje svih zahteva u vezi sa integracijom Albanaca u državne institucije. Posebna radna grupa je formirana u skladu sa obavezujućim postupanjima nakon drugog Društvenog dijaloga u okviru teme, održanog 11. marta u Bujanovcu„, saopštili su iz Koordinacionog tela.

Pored predstavnika svih državnih institucija koje su učestvovale u Društvenom dijalogu na temu integracije u državne institucije, u radu ove radne grupe će učestvovati nezavisni ekspert.

Budući da će ekspert biti angažavan uz finansijsku podršku Saveta Evrope i Delegacije EU u Srbiji, on će radu Posebne radne grupe pristupiti sredinom maja meseca.

Sastanku su prisustvovali članovi – predstavnici Službe Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ministarstava za lјudska i manjinska prava i društveni dijalog, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, za rad, zapošlјavanje, socijalna i boračka pitanja, Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, te Misije OEBS u Srbiji u svojstvu posmatrača.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari