Forum srednjih stručnih škola pozvao zaposlene u obrazovanju da se sutra okupe ispred Ministarstva prosvete 1Foto: A.M./ATAImages.

Forum srednjih stručnih škola pozvao je sve zaposlene u obrazovanju da se sutra u minut do 12 okupe ispred Ministarstva prosvete kako bi odali počast nastradalima u pucnjavi koja se danas dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ali i da bi „upozorili na očajnu situaciju u kojoj se naše obrazovanje i ceo sistem školstva trenutno nalaze“.

 

„Ne želimo da živimo u anarhiji, već želimo uređen i sređen sistem u kojem se tačno zna ko šta radi i kad se i kako reaguje na prve simptome nasilja. Postavlja se pitanje koji je uzrok ovakvog ponašanja jednog četrnaestogodišnjaka? Da li je jedinica iz istorije ili problemi u porodici ili školi ? Šta je moglo da utiče da se dete odluči na ovakav krvavi pir? Objašnjenje, pored roditelja, moraju da daju i školski pedagog, psiholog, razredni starešina i direktor škole. Da li su oni znali da neki problem postoji? Zašto su to gurali pod tepih? Zašto je i kako detetu od 14 godina oružje bilo na dohvat ruke i ko ga je naučio da njime rukuje, pita sindikat u saoštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari